Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uientelers in Papoea-Nieuw-Guinea zoeken afzetmarkten

In Papoea-Nieuw-Guinea richt de Daulo Community Cooperative Society zich op het behouden van de commerciƫle levensvatbaarheid van uien. Voorzitter Johnathan Inapelo zei dat ze uien telen en leveren buiten het koffieseizoen. Volgens Inapelo groeien uien goed op biologische wijze in hun district. Het is echter een uitdaging om ze op de markt te krijgen.

"Onze uitdaging is de toestand van de wegen," voegde Inapelo eraan toe. "Als het regent, verslechtert de staat van de wegen in ons district. Tijdens het natte seizoen rijden er geen voertuigen, waardoor onze producten bederven terwijl ze wachten om naar de markten vervoerd te worden."

Hij zei dat ze tot nu toe hun uien hebben geleverd aan Goroka, Lae, Port Moresby en Manus en dat ze hun afzetmarkt willen uitbreiden.

"We willen bijdragen aan het vervangen van de import van uien en daarnaast uitbreiden naar overzeese markten," zei Inapelo, eraan toevoegend dat ze sinds hun oprichting in 2018 door niemand zijn gesteund. Maar ze hebben consequent uien geoogst en geleverd terwijl ze op zoek zijn naar meer afzetmogelijkheden.

Bron: postcourier.com.pg

Publicatiedatum: