Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijs van een zak uien gestegen van GH¢800 naar GH¢1.500 in Ghana

De prijs van een zak uien op de Ghanese uienmarkt van Adjin Kotoku is gestegen van GH¢800 naar GH¢1.500. De markthandelaren schrijven de nieuwe prijsstijging toe aan de situatie in Niger en de sluiting van de grens. Sommige handelaren, waaronder Ghanese uienverkopers, zijn gestrand als gevolg van de sluiting van de grens met Benin.

Deze uienverkopers zijn bang dat hun goederen zullen bederven als de grens niet snel wordt geopend, zodat ze ze op de Ghanese markt kunnen verkopen.

Sommige handelaren die spraken met Nhyiraba Kwabena Asirifi van Rainbow Radio zeiden dat ze [handelaren] momenteel importeren uit Nigeria vanwege de crisis in Niger. Sommige chauffeurs die zakken uien vervoeren voor klanten hebben ook geklaagd dat de zaken zijn vertraagd. Volgens de chauffeurs gaan ze naar hun werk en keren dan terug naar huis zonder iets te verkopen.

[GH¢100 = € 0,08]

Bron: ghanaweb.com

Publicatiedatum: