Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Buffervoorraad uien vrijgegeven voor Azadpur Delhi om prijzen te beheersen

Het is de eerste keer dat de National Cooperative Consumers' Federation of India uien inkoopt als onderdeel van hun prijsstabilisatiefonds om de marktprijzen onder controle te houden. De NCCF, een van de centrale agentschappen die betrokken is bij de stabilisatie van de marktprijzen van voedingsmiddelen, heeft inmiddels haar buffervoorraad uien vrijgegeven aan de Azadpur mandi om de recente trend van stijgende uienprijzen te doorbreken.

Yogendra Prasad Singh, Regionaal Directeur van NCCF, Delhi, zei dat er een kans bestaat dat de uienprijzen de komende maanden sterk zullen stijgen en dat NCCF deze stap neemt om aan de vraag te voldoen. "Er is wat regen gevallen in de staten die voornamelijk uien leveren, waardoor een deel van de uien in koelhuizen beschadigd is geraakt. Er is een kans dat de uienprijzen de komende maanden sterk zullen stijgen en daarom heeft NCCF besloten om in te grijpen," zei Singh.

NCCF heeft 150.000 ton uien aangekocht in Lasalgaon in Nashik, Maharashtra, terwijl de National Agricultural Cooperative Marketing Federation of India Limited (NAFED) nog eens 150.000 ton uien heeft aangekocht in Maharashtra en Madhya Pradesh in de maanden juni en juli.

Bron: hindustantimes.com

Publicatiedatum: