Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een veelbelovend seizoen voor zoete uien uit de Cevennen

Het nieuwe seizoen voor de zoete uien uit de Franse Cevennen is onlangs begonnen. Na vorig jaar een moeilijk te hebben gehad, zijn de telers blij te kunnen aankondigen dat het seizoen er dit jaar wél goed uitziet.

2023: mooie aantallen en goede kwaliteit
Hoewel de aantallen vorig jaar ver onder het gemiddelde lagen, ziet het seizoen er dit jaar veelbelovend uit, zowel wat betreft de aantallen als wat betreft de kwaliteit. "De telers zijn heel blij met hun oogst en de producten zien er fraai en gezond uit," vertelt Carl Grandidier, sales manager bij SCA Origines Cévennes. "En dat allemaal dankzij de zeer gunstige weersvoorspellingen. Dit seizoen verwacht de coöperatie een opbrengst van tussen de 2.200 en de 2.300 ton te behalen, een aantal dat heel dicht bij het teeltpotentieel van tussen de 2.400 en 2.500 ton ligt. "De waterbeperkingen van afgelopen april hebben ervoor gezorgd dat de telers niet alle percelen konden herbeplanten, maar als dat wel was gelukt, dan hadden we zelfs ons record kunnen verbreken."

Deze uitkomsten zijn een hele opluchting voor de coöperatie, die in 2022 slechts 1.500 ton op de markt heeft kunnen brengen. "Bijna 1.000 ton was toen vernietigd door de bladsprinkhaan. Dit jaar hebben de telers er echter alles aan gedaan om een dergelijke vernietiging te stoppen door vallen te plaatsen."


©SCA Origine Cévennes

De zoute uien uit de Cevennen, topproducten die sinds 2008 Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) hebben, zouden te lijden kunnen hebben onder de inflatie. "Dat de producten onder de inflatie te lijden zouden kunnen hebben, zou het enige kleine nadeel kunnen worden waarmee we dit seizoen te maken krijgen," legt Carl Gradidier uit. Nu consumenten voorzichtiger zijn met geld uitgeven, zou de prijs van de zoete uien uit de Cevennen echter ook een obstakel kunnen vormen. "We weten nog niet of de consumenten dit jaar al voldoende zullen zijn overtuigd van onze producten."

Voor meer informatie:
Carl Grandidier
Origine Cévennes
Route de Valleraugue
30570 St-André-de-Majencoules, Frankrijk
Tel.: +33 4 67 82 50 64
Mob.: +33 6 79 29 49 11
carl@originecevennes.com
www.oignon-doux-des-cevennes.fr