Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Flikweert Vision presenteert de Divider, een nieuwe optische capaciteitsmachine

Divider aan begin productieproces voorkomt slijtage, beschadiging en verspilling

Tholen – Het lijkt een wekelijks feuilleton te worden, maar de sorteermachines van Flikweert Vision maken dan ook een opvallende opmars in AGF-verwerkend Nederland. Onlangs presenteerde het bedrijf de Divider, een nieuwe optische capaciteitsmachine voor aardappelen en uien. "Wij zetten vol in op (door)ontwikkelingen en we zijn dan ook nog niet klaar met het genereren van nieuws", lacht oprichter Martijn Flikweert.

Uniek in zijn soort
Wat de Divider volgens Martijn zo uniek maakt, is de nauwkeurige sortering in combinatie met hoge capaciteit. "Dankzij onze expertise op het gebied van kunstmatige intelligentie zijn we erin geslaagd om een intelligente capaciteitsmachine te ontwikkelen met uitzonderlijke precisie. Bovendien kan de machine omgaan met ongesorteerd veldgewas product. Dit biedt het grote voordeel dat de Divider aan het begin van het productieproces kan worden ingezet waardoor slijtage, productbeschadiging, vervuiling en verspilling tijdens het verdere productieproces worden gereduceerd."

Veelzijdig
De veelzijdige toepassingsmogelijkheden van de Divider zijn opmerkelijk. Zo is de machine geschikt voor het scheiden van lastig uit te sorteren objecten zoals golfballen, stukken drainagebuis en takken, bij de verwerking van gewassen aardappelen. Verder is hij toepasbaar bij het opschonen van een productstroom tijdens het inschuurproces. Het optimaliseren van een productstroom uien voor de afstaarter is hier een prachtig voorbeeld van. Flikweert Vision heeft recentelijk twee Dividers geïnstalleerd bij MSP Onions, wat niet alleen resulteert in minder vervuiling op afstaarters, maar ook de prestaties van optische cup-sorteerders verbetert.

Vandaag en morgen staat Flikweert Vision klaar om meer inzicht te bieden in de Divider. Het bedrijf is aanwezig op de Landelijke Uiendag in Colijnsplaat (donderdag) en de Demodag van Verbruggen bij Bowa in Waarde (vrijdag). Hoewel de machine zelf niet gedemonstreerd wordt, is het team beschikbaar om vragen te beantwoorden en informatie te verstrekken.

Voor meer informatie:
Flikweert Vision
Oude Nieuwlandseweg 7
4305 NE Ouwerkerk
Tel +316 15 69 45 17
[email protected]
www.flikweertvision.nl