Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Paraguayaanse uientelers eisen eerlijke prijzen en meer controle op smokkel

Uientelers uit Ybytymí, een dorp in het Paraguayaanse departement Paraguarí, hebben tijdens een bijeenkomst met de minister van Landbouw, Carlos Giménez, gevraagd dat de overheid helpt het probleem van het gebrek aan markt op te lossen, een eerlijke prijs vaststelt en de smokkel aan banden legt die de binnenlandse markt verzadigt.

De bijeenkomst vond plaats in de kantoren van het bedrijf Cerro Guy in Ybytymí. Alfredo Gamarra, voorzitter van de plaatselijke telersvereniging, zei aan de aanwezige vertegenwoordigers van verschillende overheidsdiensten dat de binnenlandse markt verzadigd is met uien. Nu de telers begonnen zijn aan de oogst, zijn ze bezorgd dat ze hun producten nergens kwijt zullen kunnen.

Hij legde uit dat ze in het gebied momenteel al 20.000 zakken uien klaar hebben, maar dat ze door de smokkelwaar op de markt hun producten nog niet kunnen verkopen. Er wordt verwacht dat er dit seizoen zo'n 5,4 miljoen kilo in het gebied zal worden geoogst, bestemd voor de binnenlandse markt.

Gamarra zegt dat importeurs de uien wel willen kopen voor G. 50.000 (€ 6,33) per zak van 18 kilo, maar dat daarmee de teeltkosten niet worden gedekt. Daarom vragen ze om de prijs per zak vast te stellen op G. 90.000 (€ 11,39), wat als een eerlijke prijs voor de teler wordt beschouwd.

Bron: abc.com.py

Publicatiedatum: