Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nepal kampt met uientekort door India's exportheffing van 40%

Nepal kampt met een tekort aan uien nadat India een exportheffing van 40% op het product heeft ingesteld. Binay Shrestha, voorlichter van de Kalimati Fruit and Vegetable Market, een van de grootste groente- en fruitmarkten in Kathmandu die verse groenten en fruit levert aan de mensen in de Kathmanduvallei: "We hebben 80 handelaren die uien verkopen, maar de laatste twee dagen is hun uienvoorraad op."

De uienprijzen in Nepal zijn sterk gestegen na de heffing van de exportheffing door de Indiase regering. Omdat Nepal bijna al zijn uien uit India importeert, heeft de forse exportheffing voor tekorten op de binnenlandse markt gezorgd.

Gewoonlijk importeerde de Kalimati Fruit en Groenten markt in Kathmandu gemiddeld 100 ton uien, maar door de instelling van de exportheffing is dit aantal gedaald tot 40 ton op zondag en maandag. Vanaf dinsdag zijn de exporteurs gestopt met het importeren van uien, zei Shrestha.

Bron: siasat.com

Publicatiedatum: