Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

50 miljoen uienbalen bij BoWa gepalletiseerd door Verbruggen Emmeloord

Tholen - Afgelopen vrijdag (25 augustus) demonstreerde Verbruggen Emmeloord bij uienpakstation BoWa te Waarde de nieuwe palletiseermachines. Verbruggen is al 29 jaar partner voor BoWa als het gaat om palletiseren. Inmiddels zijn sinds 1994 al 6 installaties geleverd die goed zijn voor ongeveer 50 miljoen neergelegde uienbaaltjes. Ongeveer 75 mensen wisten de weg naar het Zeeuwse Waarde te vinden deze middag.


Rutger Verbruggen, Jozé, Dignus en Jan Boone

De reden van de bijeenkomt waren de nieuw geplaatste VPM-14 palletiseerders. Verbruggen wilde de uiensector graag laten zien wat deze machines kunnen. De VPM-14 is een volautomatische palletiseerder voor zakken met een hoge capaciteit. In de meest ideale omstandigheden heeft de machine een capaciteit van 40 zakken per minuut. De manipulator (het roterende apparaat dat de zakken weglegt) is gemaakt van een lichtgewicht composiet dat deze wendbaarder, sterker en sneller maakt. De machine maakt gebruik van Servotechniek. Deze techniek wordt gebruikt omdat de machine onder grote snelheid continu dezelfde handelingen verricht en er hoge nauwkeurigheid vereist is.

Wouter Verbruggen, managing director, memoreerde in zijn toespraak aan de lange samenwerking met BoWa. Ook dankte hij de familie Boone voor het vertrouwen in Verbruggen. Het bedrijf heeft wereldwijd (in 42 landen) ruim 1350 machines geplaatst in diverse sectoren waaronder de Agro. Naast palletiseermachines voor zakken en kratten ontwikkelde het bedrijf recent een derde machine (VPM-ACP) voor het palletiseren voor dozen of kratten, naast de al bestaande machines specifiek voor dozen (de VPM-BL en VPM-VHV). Met de toevoeging van die nieuwe model boort Verbruggen Emmeloord nieuwe markten aan, omdat het personeelstekort wereldwijd een probleem is en daarmee de noodzaak voor automatisering steeds meer opspeelt. Deze nieuwe machine wordt veel toegepast voor het palletiseren van dozen met bijvoorbeeld citrus, maar ook zeker aardappelen en uien in dozen. Al langer bestaat de mogelijkheid om de VPM-7 tot VPM-14 serie uit te rusten met een combi-manipulator voor het stapelen van zowel dozen als zakken.


Palletiseerder van het type VPM-14

Een aantal partners was ook aanwezig tijdens de opendeurdag. Zo werkt Verbruggen Emmeloord regelmatig samen met KV Techniek, dit bedrijf heeft zich gespecialiseerd in robots en AGV’s. Ook Flikweert Vision die optische sorteermachines levert was aanwezig. Met de optische sorteermachines worden de (schaarse)handjes aan de leesbanden sterk verminderd.

Deze middag werd ook een prijsvraag uitgeschreven. De vraag was: Hoeveel zakken denk je dat alle Verbruggen palletiseermachines in de wereld jaarlijks stapelen? De winnaar hiervan is Artjan van den Berge van Handelsonderneming van den Berge uit Kruiningen. Het antwoord dat hij gaf (745 miljoen) kwam het dichtst bij het juiste antwoord van 725 miljoen zakken.


Zo'n 75 aanwezigen waren aanwezig bij de demo.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken

Voor meer informatie:
Verbruggen Emmeloord
Rutger Verbruggen,
Bouwerskamp 13
8301 AE Emmeloord
06-24998107
[email protected]
www.verbruggen.nl

BoWa BV
Jozé Boone
Weelweg 19
4414 AW Waarde
[email protected]