Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Ghana moet zelfvoorzienend worden in uienteelt"

Ben Q. Honyenuga, de vice-rector van de Ho Technical University, heeft verklaard dat hij zich zorgen maakt over het huidige tekort aan uien en andere groenten in Ghana vanwege de politieke onrust in Niger. Hij zei dat dit nogal beschamend is, aangezien Ghana een relatief voordeel heeft om deze groenten zelf te telen zonder afhankelijk te zijn van anderen voor de aanvoer.

Honyenuga zei dat de situatie was ontstaan door de staatsgreep in Niger en de daarmee gepaard gaande sluiting van alle toegangspunten, inclusief het luchtruim, waardoor honderden vrachtwagenladingen uien die bestemd waren voor het zuiden van West-Afrika, in dat land werden vastgehouden en vervolgens wegrotten.

Hij moedigde de lokale land- en tuinbouwsector aan om gebruik te maken van wetenschap en technologie om landbouw te ontwikkelen en zo mensen te voeden. "Laten we de uitdaging aangaan om buiten de gebaande paden te denken en af te stappen van het zwartepietenspel," zei hij en stelde voor dat instellingen hun eigen teeltbedrijven zouden kunnen behouden om de teelt van voedsel uit te breiden tot duurzame niveaus.

Bron: ghanabusinessnews.com

Publicatiedatum: