Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Servatech gaat derde seizoen in met praktijkproeven van Nebulizer

Servatech gaat het 3e jaar verder met de praktijkproeven van de Nebulizer. "De samenwerking met de deelnemende akkerbouwbedrijven is vanaf het begin belangrijk geweest. Hierdoor is er veel ervaring opgedaan om een veilige oplossing te vinden in de dagelijkse praktijk van het toepassen van kiemremmingmiddelen voor de bewaring van aardappelen", zo meldt het bedrijf.

Het werkingsprincipe van de Nebulizer is het gevolg van het eigen onderzoek van Servatech van deze middelen. Door de zeer specifieke producteigenschappen is de brandveiligheid het belangrijkste doel geweest bij het ontwerp. "Door recente incidenten te onderzoeken, zijn voor ons de belangrijkste voorwaarden ontstaan":

  • Geen gebruik van een verbrandingsmotor voor de energievoorziening tijdens de behandeling.
  • Het uitsluiten van te hoge temperaturen vanwege het risico op brand of roetvorming.
  • Geen lucht of persluchttoevoer vanwege explosiegevaar of lekkage naar buiten.
  • Geen gebruik van krachtstroom om uitval te voorkomen en een stabiele werking te garanderen.

Naast brandveiligheid is efficiƫntie een belangrijke factor. Het gebruik van de kostbare middelen, dient zo effectief mogelijk ingezet te worden zonder kans op verliezen tijdens de behandeling. De praktijkproeven geven hier een besparing van 15% tot 25% door rendementsverbeteringen.

"Na vele uitdagingen bij de ontwikkeling van de nieuwe machine is deze in de laatste fase gekomen. Het maken van draaiuren tijdens de praktijkproeven is de enige manier om de bedrijfszekerheid vast te stellen, bij voorkeur in verschillende bewaarplaatsen, groot en klein, oude en nieuwe."

Voor meer informatie:
Servatech
info@servatech.nl
www.servatech.nl

Publicatiedatum: