Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Regering van Bangladesh geeft zaad, kunstmest en geld als stimulans voor zomeruientelers

In haar streven om minder afhankelijk te worden van import en om zelfvoorzienend te worden, zal de regering nog eens 162 miljoen Tk beschikbaar stellen als stimulans voor boeren om zomeruien te telen. Ongeveer 18.000 kleinschalige boeren zullen stimuleringsmaatregelen krijgen in de vorm van zaad, kunstmest en contant geld, aldus het ministerie van Landbouw in een verklaring.

De maatregel komt op een moment dat de uienprijzen omhoog zijn geschoten als gevolg van een exportheffing van 40% die India, een belangrijke uienleverancier voor Bangladesh, in de derde week van deze maand heeft ingesteld om de lokale markt af te koelen. Bangladesh kan tot 75 procent van zijn behoefte dekken met lokale uienteelt.

De rest moet het importeren, vooral uit India, om te voldoen aan de jaarlijkse vraag naar de populaire groente, die hier als specerij wordt gebruikt. Lokaal geteelde uien werden vandaag in de handel gebracht voor maximaal Tk 90 per kg in Dhaka, tegenover Tk 65 een maand geleden. Geïmporteerde ui was verkrijgbaar voor Tk 75 per kg, 66 procent meer dan een maand geleden.

[Tk 100 = €0,84]

Bron: thedailystar.net

Publicatiedatum: