Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Crisis in Niger leidt tot bederf

Ghanese uienhandelaren worstelen met verliezen

Handelaren op de uienmarkten Adjen Kotoku en Agbogbloshie in Accra (Ghana) hebben te kampen met aanzienlijke verliezen omdat door de situatie in Niger grote hoeveelheden uien bedorven zijn. De nasleep van dit investeringsverlies heeft de handelaren gedwongen om de prijzen voor bedorven uien te verlagen en die voor verse uien te verhogen, in een poging om de oorspronkelijke investeringen terug te verdienen.

Aangezien Ghana sterk afhankelijk is van de import van uien, zijn er vrachtwagenladingen uien gestrand aan de grens, waardoor de aanvoerketen ernstig is verstoord. Door deze wanverhouding tussen vraag en aanbod zijn de prijzen met meer dan 100 procent gestegen.

Een handelaar van de Agbogbloshie markt legde uit dat de uienteelt in Ghana voornamelijk geconcentreerd is in de Volta Regio. Hij schreef de ontoereikende oogst toe aan financiĆ«le beperkingen, ontoereikende infrastructuur en een gebrek aan grootschalige teeltbedrijven. Hij merkte ook op dat Ghanese kleinere rode uien minder geliefd zijn dan geĆÆmporteerde rassen.

Bron: graphic.com.gh

Publicatiedatum: