Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nutri-Check Netwerk voor het optimaliseren van mineraalmanagement

Nutri-Check Net, een Europees project is eerder dit jaar gestart voor het verbeteren van de precisie van mineralenmanagement op akkerbouwbedrijven in Europa. Europa staat voor enorme en urgente uitdagingen om de productiviteit van de gewassen te verhogen en tegelijkertijd het verlies aan meststoffen te verminderen, zo meldt Delphy.

"Het Nutri-Check Netwerk helpt akkerbouwers met optimaliseren van de bemesting. Dit is belangrijk omdat de akkerbouw voor de uitdaging staat de productie te verhogen en tegelijkertijd de mineralenverliezen te minimaliseren. De NCN’s in 9 EU landen selecteren en testen nieuwe tools en systemen in de praktijk. Als ze werken, dan kunnen andere akkerbouwers deze ook gebruiken. Sturen op basis van metingen aan grond en gewas wordt steeds belangrijker voor het nemen van de juiste beslissingen, in plaats en tijd."

In de komende drie jaar wordt binnen dit project een zelfstandig, multi-actor, thematisch netwerk opgericht onder de naam 'Nutri-Check Net (NCN)' om de bemesting van akkerbouwgewassen in Europa te kunnen verbeteren. In negen landen zullen deze NCN’s de uitdagingen en belemmeringen in hun bedrijfsvoering bespreken. In het online Nutri-Check Net platform wordt informatie verzameld over beslissingsondersteunende tools (waaronder nieuw ontwikkelde tools en commerciële adviessystemen) uit heel Europa. "De NCN’s gaan de interessantste tools toetsen in de praktijk. Akkerbouwers, adviseurs en onderzoekers en andere experts evalueren met elkaar de toepassingen en strategieën op gebruiksgemak, betrouwbaarheid, kosten en voordelen. De uiteindelijke 'best practices' worden gedemonstreerd en wijd verspreid en worden ook gepubliceerd op het EU-FarmBook."

Uitgangspunt in Nutri-Check Net is dat er door betere metingen en gewasmonitoring ruimte is om nauwkeuriger en preciezer te bemesten".

Voor meer informatie:
Delphy
Agro Business Park 5
6708 PV Wageningen
+31 (0)317 - 491 578
[email protected]
www.delphy.nl

Publicatiedatum: