Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ctgb geeft toelating voor het gebruik van Fandango in sjalotten

Het Fandango etiket heeft een uitbreiding gekregen en kan nu ook worden gebruikt in de teelt van sjalotten tegen valse meeldauw (Peronospora destructor) en bladvlekkenziekte (Botryotinia squamosa), zo meldt Agro Bayer.

Deze uitbreiding van het etiket is tot stand gekomen via een NL-KUG (kleine teelten uitbreiding) in samenwerking met de vertegenwoordigers van LTO en Bayer Crop Science.

Het gebruik is op basis van een 'derdenuitbreiding' en beoordeeld conform artikel 51 EG 1107/2009. Deze 'derdenuitbreiding' is aangevraagd door de Stichting Trustee Bijzondere Toelatingen.

"Er is voor deze toepassingen geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd. Er wordt daarom aangeraden ALTIJD een proefbespuiting uit te voeren voordat het middel gebruikt wordt. Het risico voor het gewas bij gebruik van dit middel in dit/deze toepassingsgebied/en valt onder verantwoordelijkheid van de gebruiker."

Samenvatting
Fandango is een gekend fungicide in de teelt van uien, wintergerst, zomergerst, wintertarwe, zomertarwe en triticale.

  • Het breedst werkend middel tegen schimmels in uien.
  • Zeer sterk tegen valse meeldauw.
  • Nevenwerking tegen bodemschimmels.
  • Naast een brede aanpak van ziekten heeft Fandango een prima ‘greening’ effect. Hierdoor blijft het loof vitaler zonder dat de afrijping van het gewas wordt uitgesteld. Dit komt direct ten goede aan de opbrengst en de huidkwaliteit van uien.

Bron: Agro Bayer

Publicatiedatum: