Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marcel Verdellen: "Ik zocht naar uitbreiding om dichter op de eindklant te zitten"

AGF Siere overgenomen door Satori-groep

Tholen - Marcel Verdellen, eigenaar van de bedrijven Satori en Santa Margarita heeft afgelopen vrijdag 1 september de Leidse AGF-groothandel Siere AGF, overgenomen. Alle 27 personeelsleden gaan mee in de overname.

Al meer dan honderd jaar is AGF Siere actief vanuit het bedrijfspand aan de Rooseveltstraat in Leiden. "Het bedrijf kwam anderhalf jaar geleden op mijn pad. Ik zocht naar uitbreiding van de activiteiten om dichter op de eindklant te zitten en zo sneller in te kunnen spelen op de veranderingen en behoeften uit de markt", verklaart Marcel.

AGF Siere is als groothandel in groenten, fruit, exoten en aardappelen de leverancier voor restaurants, hotels, groentespeciaalzaken en verkopers op de markt. "Van oorsprong is het meer een fruitbedrijf, maar de laatste jaren is het meer uitgegroeid naar een full service-groothandel. Ook verkopen ze een ruim exotenassortiment en dat vormt een mooie synergie met de activiteiten van Satori en Santa Margarita", vertelt Verdellen.

"Met mijn huidige bedrijven gaat de handel veelal met pallets tegelijk. Met de activiteiten van AGF Siere gaan we weer terug naar de handel op stuksniveau toe. Ik zie ernaar uit om dit verder uit te kristalliseren en te optimaliseren, waarbij kwaliteit altijd de boventoon zal blijven voeren. Ook wil ik verder gaan onderzoeken of ik mijn Europese klanten breder kan bedienen met het Nederlandse product."

Voor de klanten van AGF Siere verandert er niets. De voormalige eigenaren Han en Martin zullen ook aanblijven. "We zullen in de basis hetzelfde blijven, alleen kijken we hoe we de onderneming voor de toekomst kunnen moderniseren, zodat we ook de klanten de komende decennia kunnen blijven bedienen. De mensen die bij AGF Siere werken, zijn echte vakidioten, samen met hun kunnen we net dat extra’s bieden wat onze klanten zoeken", vertelt Marcel.

Hoewel de markt van grossiers de afgelopen jaren fors is ingekrompen, heeft Marcel alle vertrouwen in de overname. Er staat een mooi gezond bedrijf dat het AGF-pakket verkoopt aan restaurateurs, klein- en markthandelaren door heel Nederland. Verder bedienen we een groot klantenbestand in een straal van 30 kilometer rond Leiden van hotels, restaurants en broodjeszaken. Mensen blijven toch eten, ik ben ervan overtuigd dat er altijd markt zal zijn voor een full-service groothandel die goed luistert naar haar klanten."

De komende tijd zal Marcel zelf veel op locatie aanwezig zijn. Zo is hij ook voornemens een woonplek in de regio Leiden te zoeken. "Met de toevoeging van AGF Siere aan de groep bedrijven hebben we de keten voor een groot deel onder eigen beheer. Nu nog zelf gaan telen, dan kunnen we helemaal zeggen dat we een ketenspecialist zijn van field-to-fork!"

Voor meer informatie:
Marcel Verdellen
AGF Siere BV
Rooseveltstraat 27
2321 BL Leiden
Tel. 071 – 5769211
info@siere.nl
marcel.verdellen@satori.nl