Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
26 tot en met 30 september

Nieuwe rassen, groenteconcepten en demonstraties tijdens Bejo Open Dagen

Dit jaar vinden de Bejo Open Dagen plaats van dinsdag 26 tot en met zaterdag 30 september. Tijdens het evenement maken de bezoekers kennis met de nieuwe Bejo-rassen en is er volop gelegenheid om kansen en uitdagingen in de markt te bespreken, zo meldt het bedrijf.

Ontdek nieuwe rassen
Tijdens de Open Dagen zijn onder andere de volgende nieuwe rassen te ontdekken.

  • Spitskool (Bejo 3518), "een ras met een goede bewaarkwaliteit en een mooie gesloten top. Deze dikbladige gezonde koolsoort is ongevoelig voor barsten, heeft een goede veldhoudbaarheid, is sterk tegen trips en behoudt ook tijdens bewaring zijn heldere groene kleur."
  • Knolselderij Carla (Bejo 3538), "een ronde, gladde knolselderij met weinig zijwortels, gemakkelijk te oogsten en met een goede inwendige kwaliteit. Carla is zeer geschikt voor de versmarkt (1 kg) en heeft een voortreffelijke bewaarbaarheid."
  • Rode biet Rhizu (Bejo 3557), "een biet van het type Pablo met een intermediaire resistentie tegen rhizomanie (IR: BNYVV). Dit prachtige ronde ras produceert bieten met een uniforme vorm die het goed doen bij een hoge zaaidichtheid."
  • Wortel Nagasaki, "een mooi cilindrisch ras dat geschikt is om vroeg te zaaien. Dit ras geeft productieve, gladde B-peen, met uitstekende toppen en een goede veldhoudbaarheid.
  • IJsbergsla Cherice, een nieuw ras voor Noord-Europa dat geschikt is voor de voorjaarsteelt, met een hoge resistentie tegen Bremia (Bl: 29-40EU)."

Andijvie in de spotlights
Bejo introduceert daarnaast drie nieuwe andijvierassen op de Open Dagen: de gekrulde soorten Bejo 3581 (najaar) en Bejo 3582 (vroege winter) en de gladbladige soort Bejo 3222. "Deze nieuwe rassen zijn voornamelijk bedoeld voor de Franse, Italiaanse en Spaanse markt en zeer geschikt voor de versmarkt en de verwerkende industrie."

Rondleidingen onderzoek en zaadkwaliteit
In de Research Tour leren bezoekers hoe veredelen voor resistentie werkt. "En tijdens de Seed Quality Tour volgen de bezoekers het traject van testen, schonen, opwaarderen en verrijken, dat alle zaden afleggen voordat ze als Bejo-hoog zaad hun weg vinden naar telers overal ter wereld."

Groenteconcepten en kassen
Ook de groenteconcepten van Bejo worden tijdens de Open Dagen onder de aandacht gebracht. Een voorbeeld is de purple sprouting broccoli Redi. "En Bejo’s assortiment nieuwe spitskoolrassen biedt telers en ketenpartners inspiratie voor nieuwe toepassingen van deze veelzijdige groente. In de foliekas voor vruchtgewassen kunnen bezoekers een assortiment van onder andere tomaten, paprika’s en augurken ontdekken."

Demovelden, proeven en demonstraties
Op de demovelden zijn de gangbare en biologische rassen van Bejo te zien. "Bezoekers kunnen hier onder andere een lopende proef zien waarbij trips in prei met natuurlijke vijanden onder controle wordt gehouden, terwijl op de demovelden voor kool een systeem voor druppelirrigatie en een mechanische oogstmachine worden gedemonstreerd. Een aantal mechanisatiebedrijven zal aanwezig zijn om de nieuwste innovaties op het gebied van duurzame landbouw te presenteren en demonstreren. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld kennismaken met een autonome robot voor onkruidbestrijding voor matig gestructureerde percelen met een aanzienlijke variëteit aan gewassen, die perfect geschikt is voor precisietuinbouw."

Waar en wanneer
De Bejo Open Dagen voor klanten en zakelijke relaties vinden plaats van dinsdag 26 september tot en met vrijdag 29 september. Op zaterdag 30 september zijn ook familie en buren welkom om Bejo te bezoeken en te ontdekken. De locatie is Trambaan 2 in Warmenhuizen.

Voor meer informatie:
Bejo Zaden
Trambaan 1
1749 CZ Warmenhuizen
+31 (0)226 39 61 62
www.bejo.nl

Publicatiedatum: