Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappelspektakel Potato Europe 2023 internationaler dan ooit

Tholen - De afgelopen twee dagen (6 en 7 september) was het weer een groot aardappelspektakel in Doornik. Potato Europe, de rondreizende beurs die vorig jaar in Duitsland plaatsvond, trok een paar duizend bezoekers. Van teelt tot patat en alles wat er tussen zit op aardappelgebied was vertegenwoordigd. Opvallend is het internationale karakter van de bezoekers die uit alle windstreken vertegenwoordigd waren. We zagen mensen uit Australiƫ, India, veel Europese landen, Aziaten, kortom, all over the world.

De algemene sfeer was goed, de hitte soms niet te harden, de handjes klef, klam en zweterig. De temperatuur liep in de tent op tot rond de 40 graden Celsius. Gespreksonderwerpen in de wandelgangen gingen over pootgoedproblemen, kleine knollen, spurten in het groeiseizoen, hoge prijzen en de verwachting dat er voldoende product zal zijn. De verwerkers hadden wat dat betreft aan het begin van het groeiseizoen ook al klamme handen. Maar aanvoerproblemen lijken afgewend.

De machinebouwers hadden zo ieder hun eigen noviteit. Sneller, slimmer, duurzamer en compacter waren de speerpunten. Papier is in de aardappelsector ook in opmars, verschillende leveranciers van papieren zakken waren aanwezig. De leveranciers van optische sorteermachines waren ook allemaal vertegenwoordigd. Visar Sorting liet een video zien met de indrukwekkende fabriek van aardappelverpakker Spriet aardappelen waar verschillende Visar Sorting machine opgesteld staan. Op het Hollandse paviljoen werd einde eerste dag een receptie georganiseerd waar veel mensen op afkwamen. Volgend jaar wordt de Potato Europe in Frankrijk gehouden.

Klik hier voor de fotoreportage