Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
18 en 19 januari 2024 - profiteer nu van de vroegboekkorting

Zwiebelforum Bonn: Uitdagingen en kansen in de uienteelt

In tegenstelling tot wat vaak wordt gezegd, is de Olympiade eigenlijk het tijdsbestek tussen twee wedstrijden die bekend staan als agons. Dat de Olympiade dan uitgerekend vier jaar duurt, is te danken aan het feit dat in het oude Griekenland vier plaatsen wedstrijden hielden in een jaarlijks ritme. Dat er ook vier jaar zit tussen het laatste Zwiebelforum in St. Marin en de editie van 2024 is vooral te danken aan Corona, die ons eerst een zomereditie van het Möhrenforum bood en vervolgens het Zwiebelforum dienovereenkomstig naar achteren schoof.

Reden te meer voor ons om ernaar uit te kijken om op 18 en 19 januari 2024 de voormalige hoofdstad van Duitsland, Bonn, weer het epicentrum van de uienteelt te maken. In de bekende tweedaagse opzet beginnen we en eindigen we met een middagsnack. Met kameradviseur Philipp Meise en Agravis-contactpersoon voor speciale gewassen Frank Uwihs zullen we terugkijken op het teelt- en gewasbeschermingsseizoen 2023 en daaruit aanbevelingen halen voor 2024.

Rinus Struik is als teeltadviseur en account sales manager bij de Groot en Slot door zo'n beetje al het uienwater gegaan en zal de ervaringen, maar ook de oplossingen, die in ons buurland met en voor Fusarium zijn gemaakt met ons delen. Na een koffiepauze, die niemand snel zal vergeten, duiken we in een analyse van de teeltkosten in de teelt van comsumptieuien met de KTBL teamleider plant-, tuin- en wijnbouw, gevolgd door AMI junior product manager Farina Lurz met een blik in de kristallen bol: zal de vraag stabiel blijven, zelfs bij recordhoge uienprijzen?

Een vertegenwoordiger van de retail zal zijn kijk op de zaken geven voordat Johannes Simons van de Mafo Group van de Universiteit van Bonn een scherpe inschatting van de toeleveringsketens tussen confrontatie en samenwerking zal maken. Na een betoverende avond beginnen we direct met de twee zenuwslopende onderwerpen opslag en irrigatie. De titel van de voordracht van DLR-man Michael Pippert is weliswaar erg lang, maar het energieconcept dat hij daarin voorstelt is des te overtuigender.
Ekkehard Fricke van het Fachverband Feldberegnung (Vereniging voor Veldirrigatie) zal precies dit onderwerp behandelen, en voormalig kameradviseur Josef Hamm zal de niet altijd geheel eenvoudige weg naar de allereerste "Wasser Marschs" van de Bewässerungsverbands Püt samenvatten.

Na het evenementendeel "Zwiebeln aus aller Welt" (uien uit de hele wereld) schuilt een waaier aan ideeën en producten die de uienteelt naar een hoger niveau kunnen tillen. "Kwaliteit, kwaliteit en nog eens kwaliteit" is wat we allemaal willen, Rinus Struik heeft een aantal ideeën over hoe we daar nog makkelijker kunnen komen. Kevin Mischker van Solar Andresen zal verslag doen van het laatste nieuws van, naar en met de FarmDroid F20, Julia Eschweiler van Koppert zal uitleggen hoe "In control: gewasbescherming met behulp van de natuur" zou kunnen werken. Het zal spannend zijn om te zien op welke nieuwbouwprojecten Tiemen Markerink van Eqraft zich zal richten om te bewijzen dat de toekomst in uienverwerking al is begonnen.

De all-inclusive deelnameprijs is €499 voor leden van het Fachverband Speisezwiebel e.V. indien geregistreerd voor 15 november 2023, en €50 meer voor alle anderen.

Meer informatie en online registratie: www.moehrenundzwiebelforum.de

Publicatiedatum: