Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AB Texel Group en Nijhof-Wassink Group sluiten overeenkomst over de overname van Ecotrans Logistics

AB Texel Group en Nijhof-Wassink Group hebben overeenstemming bereikt over de aankoop van het zakgoedtransport van Ecotrans Logistics. Per 1 oktober 2023 worden de medewerkers, klanten, het wagenpark bestaande uit 41 trucks, 50 schuifzeiltrailers en 50 kooiapen en het kantoorpand in Vaassen overgenomen, zo meldt het bedrijf.

"We zijn zeker niet over één nacht ijs gegaan", geeft Erik Schiphorst, CEO van Nijhof-Wassink Group, aan. "Als familiebedrijf werken wij altijd aan onze continuïteit. Daarbij zijn onze collega’s zeer belangrijk. De core business van de transportbedrijven binnen de Nijhof-Wassink Group: Nijhof-Wassink en Wemmers is bulkdistributie en warehousing voor klanten in de chemie, food en feedindustrie. Om met haar wagenpark van ruim 750 vrachtwagencombinaties hierin verder te kunnen excelleren en Ecotrans Logistics de ruimte te geven om verder te groeien, is gekeken naar de beste optie voor Ecotrans Logistics en haar medewerkers. Die is gevonden in de overname door AB Texel Group."

"We zijn verheugd dat we onze krachten kunnen bundelen met Ecotrans Logistics. Het bedrijf en de vakmensen passen zeer goed bij ons. We heten onze nieuwe collega’s van harte welkom", aldus Dennis Wetenkamp, CEO van AB Texel Group. "Door de overname verstevigen we ons fundament in de zakgoeddistributie, een specialisme waar we ons de afgelopen jaren sterk op hebben toegelegd. Dat doen we om klanten in de agri- en foodsector een complete oplossing te bieden voor hun specifieke logistieke behoeften en hen volledig te ontzorgen. Met ons dichte netwerk, data en vakkundige medewerkers als sleutels tot succes.' Na de overname telt de moderne vloot van AB Transport Group ruim 1.700 trucks en 2.650 trailers waarvan 150 schuifzeiltrailers."

Dennis Wetenkamp voegt toe: "Een strategische keuze en onderdeel van de overeenkomst is ook dat Volvo en Renault Truck dealerbedrijf Nijwa, dochteronderneming van Nijhof-Wassink Group, onze afleverende dealer wordt van Volvo en Renault trucks en onderdelen. Daarbij gaan zij intensiever samenwerken met onze DAF Service Partner TSF."

Voor meer informatie:
AB Texel Group
Poseidonweg 37
8239 DK Lelystad
+31 (0)88 94 35 000
info@abtexelgroup.com
www.abtexelgroup.com

Publicatiedatum: