Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Filipijnse regering moet nieuwe uienimport stoppen"

Vertegenwoordiger Rosanna Ria Vergara van Nueva Ecija riep de regering dit weekend op om de nieuwe import van rode uien te stoppen en prioriteit te geven aan de teelt van uien van eigen bodem.

Rosanna Ria Vergara: "Er zijn voldoende voorraden van de lokaal geteelde uien terwijl de regering heeft goedgekeurd om te importeren. Onze telers moeten dus met lede ogen aanzien dat niemand de lokaal geteelde rode uien wil kopen. Geen enkele handelaar zou tegen de juiste prijs willen kopen omdat het BPI (Bureau of Plant Industry) invoervergunningen heeft afgegeven."

Ze bleef erbij dat de BPI moet stoppen met het afgeven van importvergunningen voor rode uien, omdat het ministerie van Landbouw de telers moet koppelen aan kopers die hun uien in bulk kunnen kopen. Verschillende uientelers in Nueva Ecija hadden aangeboden om hun productie voor P90 tot P100 per kilo te verkopen, alleen maar om quitte te spelen, en andere telers elders hebben met dezelfde beproeving te maken, zei Vergara.

[P10 = €0,16]

Bron: manilastandard.net

Publicatiedatum: