Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Coup in Niger verstoort nu al de uienexport naar Ghana

De recente staatsgreep in Niger heeft geleid tot verstoringen in de aanvoerketen van uien, met name voor Ghana als grote importeur van uien uit Niger. Ongeveer 80 procent van de uien die in Ghana worden geconsumeerd, wordt geïmporteerd uit Niger en Burkina Faso en 43 procent van deze import is naar verluidt afkomstig uit Niger alleen.

De sluiting van de grenzen en het opleggen van sancties door ECOWAS hebben geleid tot bezorgdheid over mogelijke tekorten aan uien en prijsstijgingen, die nu al merkbaar zijn op de lokale markten. Uit een controle op de lokale markten blijkt dat een grote zak uien die vroeger voor ongeveer GH0800 tot GH0900 werd verkocht, nu voor GH01.500 wordt verkocht, een grote prijsstijging slechts een maand na de staatsgreep.

Lokale importeurs hebben enorme economische verliezen gemeld omdat hun uien aan het wegrotten zijn door de grensafsluitingen en de verstoring van het transport over de toch al gevaarlijke en onvoorspelbare wegen.

[GH10 = €0,81]

Bron: ghanaweb.com

Publicatiedatum: