Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Demodagen fertigatie van 26 tot en met 29 september

Van 26 tot en met 29 september 2023 organiseert Haifa voor telers en distributeurs bezoekersdagen om te leren over druppelbevloeiing en fertigatie. Deze bezoekersdagen worden gehouden op een praktijkbedrijf in Helden (L) waar de techniek wordt toegepast bij preiplanten.

Fertigatie in de vollegrondsteelten is steeds meer in opkomst in de Benelux. Verschillende initiatieven worden ontwikkeld en proeven laten de meerwaarde in de teelt zien. Als eenmaal telers overtuigd zijn geraakt van de toegevoegde waarde van fertigatie, komt de praktische kant aan bod: hoe kunnen telers op een groter areaal gemakkelijk en tegelijk efficiënt meststoffen toedienen?

Pilotproject
Hiervoor hebben Haifa, Kemeling, Netafim de handen ineengeslagen in een pilotproject: Mobile Nutrigation Solution. Telers, distributeurs en andere belangstellenden krijgen nu de mogelijkheid om zich op de hoogte te stellen van alle praktische aspecten van druppelbevloeiing en fertigatie.

Basis van concept
De basis van het concept is een plug-and-play mobiele voedingsunit (kunststof container met voedingsinstallatie) die de teler eenvoudig op zijn druppelsysteem kan aansluiten. Haifa levert daarbij op maat gemaakte meststoffen volgens het MyMultifeed-concept, passend bij het gewas en de behoefte van het gewas op dat moment. Deze manier van bemesten is zeer efficiënt en voorkomt uitspoeling en vervluchtiging van nutriënten naar het milieu. Met minder meststoffen realiseren akkerbouwers en tuinders meer productie.

Wanneer
Bezoekersdagen: 26 t/m 29 september.

Locatie
Helden (L)

Aanmelden
Graag doorgeven: voorkeursdatum, dagdeel (ochtend of middag) en met hoeveel personen men verwacht te komen. Men ontvangt vervolgens een bevestiging met de exacte tijd en locatie. Opgeven vóór 15 september 2023 via: [email protected]

Voor meer informatie:
Willem-Jan de Kort
Haifa
+31 (0) 651 564 295
[email protected]

Publicatiedatum: