Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Phytophthora houdt aardappeltelers in de greep"

"Phytophthora blijft verrassen", meldt Jaap Bijl Adviseur Akkerbouw en Bewaarspecialist bij Van Iperen. "Percelen waarbij in het blad niets te zien was, lijken nu toch aangetast in de knol. Dit is een zorgelijke ontwikkeling."

De bespuitingen met het middel MH zijn succesvol uitgevoerd, zij het later dan normaal. Aangezien het volledige seizoen later dan normaal verloopt, vormt dit geen probleem. De gewassen waren op het moment van MH toepassing opmerkelijk vitaal, wat positief is voor de effectieve werking van MH tijdens de bewaring.

"De verwachting is dat tegen eind september/begin oktober de meeste aardappelen zullen worden ingeschuurd. Een cruciaal aspect tijdens de bewaring is het zorgvuldig drogen en tijdig koelen van de aardappelen. Telers worden dringend geadviseerd om waakzaam te zijn voor phytophthora knollen, aangezien er dit jaar een opmerkelijke opmars is geweest van een agressieve stam. Dit kan resulteren in rotte knollen, en daarom is het essentieel om deze partijen grondig te drogen om de verspreiding van de aantasting te stoppen en verdere schade te voorkomen."

Van Iperen blijft alert op de ontwikkelingen en helpt telers bij de bewaring van hun aardappelen.

Voor meer informatie:
Van Iperen
Smidsweg 24
3273 LK Westmaas
+31 (0)186-578888
[email protected]
www.vaniperen.com

Publicatiedatum: