Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hapag-Lloyd vestigt eigen terminalbedrijf in Rotterdam

De Duitse containerrederij Hapag-Lloyd vestigt in Rotterdam een eigen terminalbedrijf, Hapag-Lloyd Terminal Holding. Tot ceo van het bedrijf is Dheeraj Bhatia benoemd.

De Raad van Commissarissen van Hapag-Lloyd AG heeft Dheeraj Bhatia met ingang van 1 januari 2024 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van het bedrijf. Hij wordt ook CEO van de nieuwe, in Rotterdam gevestigde Hapag-Lloyd Terminal Holding, waarin de infrastructuurbelangen van Hapag-Lloyd AG zullen worden samengevoegd.

Bhatia heeft meer dan 20 jaar ervaring in de containervaart. Gedurende deze tijd heeft hij verschillende internationale managementfuncties bekleed, onder meer bij Norasia Container Lines Limited en CSAV. In 2014 trad Bhatia in dienst bij Hapag-Lloyd als Managing Director en gaf aanvankelijk leiding aan Area India. Sinds 2018 is hij gevestigd in Dubai en is hij Senior Managing Director van de regio Midden-Oosten. Tegelijkertijd was hij lid van het Uitvoerend Comité van Hapag-Lloyd.

“Met de benoeming van Dheeraj Bhatia krijgen we een bewezen expert op het gebied van containervervoer voor de Raad van Bestuur van Hapag-Lloyd AG. Dankzij zijn internationale ervaring is de Raad van Commissarissen er vast van overtuigd dat de ontwikkeling, uitbreiding en integratie van onze terminalportfolio in de beste handen zal zijn”, aldus Michael Behrendt, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Hapag-Lloyd AG.

Binnen de Raad van Bestuur wordt een nieuwe portefeuille Terminal & Infrastructuur ingericht. Bhatia wordt daarmee de eerste Indiase staatsburger en het vijfde lid van de Raad van Bestuur – naast CEO Rolf Habben Jansen, CIO/CHRO Donya-Florence Amer, CFO/CPO Mark Frese en COO Dr. Maximilian Rothkopf.

Bron: Hapag-Lloyd

Publicatiedatum: