Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India legt hogere exportheffingen op uien op om prijzen op binnenlandse markt te stabiliseren

De voedselprijzen in India zijn de afgelopen twee maanden sterk gestegen, vooral door de grillige moesson. De consumentenprijsindex kwam in juli uit op 11,5%. De overheid heeft exportbeperkingen opgelegd aan bepaalde voedingsmiddelen om de binnenlandse prijzen onder controle te houden. Na tomaten drukken de dure uien op het huishoudbudget van de Indiƫrs. Grillige regens beschadigden de oogst en verstoorden de toeleveringsketens, waardoor de prijzen met 80 procent stegen. Om de aanvoer te stimuleren en de kosten te verlagen, heeft de overheid een exportheffing van 40% ingesteld tot 31 december.

Haji Yamin, voorzitter van de Onions Traders Association: "Doordat de overheid een exportheffing van 40 procent heeft ingesteld, zijn de uienprijzen gedaald, maar dit is een tijdelijke maatregel. In de komende twee weken verwachten we dat de prijzen weer zullen stijgen omdat de nieuwe oogsten in de staat Karnataka schade hebben opgelopen en dit zal gevolgen hebben voor de binnenlandse prijzen."

Bron: news.cgtn.com

Publicatiedatum: