Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Leon van Meir, Van Meir Onions & Potatoes:

"Kwaliteit zaaiuien valt zwaar tegen"

Tholen - "Waardeloos", zo noemt Leon van Meir van Van Meir Onions & Potatoes de kwaliteit van de zaaiuien. Hij windt er geen doekjes om. "De kwaliteit valt gewoon erg tegen. Bacteriedruk, tweewassigheid, bouten; noem maar op. Ik voorzie een waardeloos seizoen wat de kwaliteit aangaat."

"Maar ook de opbrengsten vallen tegen. Ik kom percelen tegen van goed boeren van 20-30 hectare, die hoef je eigenlijk niet meer te rooien. Voor de beeldvorming worden deze uien nog binnen gereden, maar er komt niets van terecht. Eigenlijk zou de frees erin moeten", aldus de sorteerder.

"Kwaliteit gaat daarom een bepalende rol spelen. Met prijzen tegen de 50 cent in de baal en 30 cent bij de boer kunnen we van hoge prijzen spreken. Aan de vraag ontbreekt het ook niet, overal zijn wel uien nodig. Maar veel partijen stop je niet een paar weken in een container. En een hoog prijsniveau terwijl de kwaliteit niet top is, is toch een lastig verhaal."

"Tegelijkertijd biedt de hele situatie voor de prijzen later in het seizoen veel perspectief. Nu zal er even druk komen van veel slechte partijen, maar die zijn binnen een paar maanden van de markt en dan zou het best eens kunnen zijn dat na Nieuwjaar de hoofdprijs wordt betaald voor uien van goede kwaliteit. Dat lijkt me op dit moment een heel waarschijnlijk scenario, maar garanties kan ik ook niet geven."

Voor meer informatie:
Van Meir Onions & Potatoes
Boonhil 8
4651 VW Steenbergen
Tel: 0167 - 54 22 20
[email protected]
www.vanmeir.nl