Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egyptische uien vallen buiten de boot op Europese markt

Tot zeer recentelijk bloeide de export van Egyptische uien wereldwijd, vooral in Europa, in een context van afnemend aanbod wereldwijd.

"We hebben meer uien geëxporteerd dan in het vorige seizoen," zegt Mohammed Hassan, CEO van On Trade. "Op nationaal niveau zijn de exporten tot nu toe meer dan 324.000 ton. De toename in de vraag kwam op een moment van een lager areaal in Egypte, wat de prijzen deed stijgen."

Echter, de toename was door de omstandigheden bepaald, en de marktconfiguratie keerde terug naar normaal in september. Als gevolg daarvan werden Egyptische uien van de Europese markt geweerd. "Onze exportvolumes naar Europa bleven hoog tot augustus. Nu heeft de Europese binnenlandse productie, met name in Nederland, Frankrijk en Griekenland, zich hersteld. We exporteren nu het grootste deel van onze volumes naar Arabische landen, Oost-Azië en bepaalde Afrikaanse markten."

"Ondanks de stijging van de export dit jaar heeft de marktinstabiliteit commerciële problemen veroorzaakt," zegt Mohammad. "De klimatologische omstandigheden worden steeds moeilijker, wat de productie- en teeltkosten, vooral dit jaar, doet stijgen. De instabiliteit op de markten veroorzaakte ook grote schommelingen in de prijzen, die soms elk uur veranderden. Er waren momenten dat we gedwongen waren om te exporteren zonder winst te maken."

Voor meer informatie:
Mohammed Hassan
On Trade
Telefoon/WhatsApp: +201062839734
[email protected]

Publicatiedatum: