Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

L. van Vliet Vorkheftrucks viert 45-jarig jubileum met open dag

Aanstaande zaterdag is het groot feest bij L. van Vliet Vorkheftrucks en staan de deuren voor iedereen open. Dit alles ter ere van de opening van het nieuwe bedrijfspand én het 45-jarig jubileum, zo meldt het bedrijf.

Op Bedrijvenpark De Boezem-West heeft er onlangs aan de Heulweg een kleine metamorfose plaatsgevonden. Waar in het verleden wat oudere loodsen stonden, staat nu een groot en modern bedrijfspand. "We waren druk met het zoeken naar een nieuwe locatie om te kunnen groeien. Totdat we de gelegenheid kregen de naastgelegen panden te kopen. De keuze was toen snel gemaakt om het bestaande pand uit te breiden met nieuwbouw tot een totale oppervlakte van 6500m2," zo begint Leco van Vliet zijn enthousiaste verhaal. "Met deze uitbreiding zijn we helemaal klaar voor de toekomst om comfortabel, duurzaam en efficiënt onze werkzaamheden uit te kunnen voeren."

L. van Vliet Vorkheftrucks is actief in het verkopen, verhuren en onderhouden van mobiele interne transportmaterialen zoals vorkheftrucks, magazijntrucks, elektrowagens, reinigingsmachines en hoogwerkers. In de achtertuin aan de Kerkweg in Pijnacker begon oprichter Lourens van Vliet met het aanpassen van oude melkwagens tot compacte elektrowagens voor de glastuinbouw. Halverwege de jaren zeventig werd de pallet onmisbaar in de tuinbouw en ontstond dan ook de vraag naar o.a. pallettrucks en vorkheftrucks.

Lourens is in dit gat gesprongen en dat is de basis van het huidige bedrijf geworden. In eerste instantie waren alleen kwekers de klanten, snel daarna volgden ook de tuinbouwtoeleveranciers, transportbedrijven, mkb-bedrijven, magazijnen, enzovoorts. "Dat is ook het leuke aan ons werk, we komen bijna overal en in alle branches. Dierentuinen, ziekenhuizen, juwelenimporteurs, kerncentrales, bouwmarkten, boomkwekerijen, noem maar op. Eigenlijk in elk bedrijf waar met pallets gewerkt wordt of materialen verplaatst en opgeslagen moeten worden kan je ons tegen komen."

Innovatief
Vanaf de oprichting is Van Vliet actief in elektrisch aangedreven transportmiddelen. In glastuinbouwbedrijven zijn uitlaatgassen namelijk niet wenselijk. "Met deze kennis zijn we blijven innoveren en hebben we een voorsprong in de markt. Sinds 2013 zijn we tevens, naast de andere topmerken zoals bijvoorbeeld TOYOTA, DOOSAN, STILL, ook leverancier van BYD elektrische vorkheftrucks. Deze zijn standaard voorzien van unieke Lithium-ijzerfosfaat batterijen, welke vele voordelen hebben en de afgelopen 10 jaar uiterst betrouwbaar en veilig zijn gebleken. Echt een innovatief en onderscheidend product dat de toekomst van het interne transport een stuk comfortabeler, goedkoper en duurzamer maakt."

Van Vliet is ook gespecialiseerd in het leveren van gebruikte transportmiddelen, die voor aflevering gereviseerd worden en eventueel ook opnieuw gespoten. "Tegenwoordig heet dat circulair ondernemen, de afgelopen 45 jaar hebben we echter nooit anders gedaan: gebruikte machines geschikt maken voor een gezond tweede leven."

Mensen en Machines
Bij Van Vliet zijn op dit moment 35 medewerkers actief in de verkoop, werkplaats, servicedienst, transport en administratie. "Zonder goede mensen, geen goede machines. We hebben een stabiele groep met dienstverbanden tot wel 38 jaar!" vertelt Leco trots.

Open Dag
Zaterdag 23 september staan de deuren bij L. van Vliet Vorkheftrucks van 10:00 tot 16:00 uur open aan de Heulweg 6 (bedrijventerrein De Boezem) in Pijnacker. "Een mooie gelegenheid voor jong en oud om kennis te maken met de wereld van techniek en de wereld van Van Vliet!"

Voor meer informatie:
L. van Vliet Vorkheftrucks
Heulweg 6
2641KR Pijnacker
015 - 369 32 65
[email protected]
www.heftruck.net

Publicatiedatum: