Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Solina wordt aandeelhouder van Eurocebollas

Twee maanden nadat Portobello Capital 45% van Onion Solutions S.L. (Eurocebollas) verwierf, heeft het Spaanse bedrijf een strategische samenwerkingsovereenkomst bereikt met het Franse Solina, een bedrijf dat eigendom is van de investeringsgroep Astorg. Het Franse bedrijf wordt minderheidsaandeelhouder in Eurocebollas.

Als onderdeel van de overeenkomst zal Solina, een bedrijf in de sector van voedingsingrediënten met een jaaromzet van ruim $1 miljard, actief bijdragen aan de internationale expansieplannen en operationele verbeteringen van Eurocebollas, met uitbreiding van het exportbereik en productassortiment.

Bovendien zal met de samenwerking tussen beide bedrijven gezamenlijke onderzoeks- en ontwikkelingsinitiatieven worden gecreëerd die hen in staat zullen stellen zich beter aan te passen aan de voorkeuren en trends van de consument in de voortdurend evoluerende voedingssector. Eurocebollas zal het uitgebreide productaanbod van Solina verrijken en verschillende markten in de mondiale voedingsmiddelensector bereiken.

"Bij Eurocebollas willen we Solina verwelkomen, een belangrijke mondiale speler in de voedingssector. De ervaring van het Franse bedrijf op culinair gebied en in de ingrediëntensector en de toewijding aan innovatie sluiten perfect aan bij onze visie op groei en topkwaliteit", benadrukt Francisco Alberola, CEO van Eurocebollas.

"Eurocebollas is een uitzonderlijk en uniek bedrijf, met een enorm groeipotentieel, en we zijn erg blij om Solina aan boord te hebben als sectorpartner", zegt Víctor Virós, partner bij Portobello Capital. "Dit partnerschap is opnieuw een voorbeeld van de flexibiliteit en aantrekkelijkheid van onze Portobello Structured Partnerships-strategie."

Ook Anthony Francheterre, CEO van Solina, sprak zijn enthousiasme uit over de samenwerking: "We kijken uit naar de kansen en toegevoegde waarde die Eurocebollas onze klanten wereldwijd in de voedingsindustrie en de restaurantsector zal bieden. Wij zijn ervan overtuigd dat de oplossingen van Eurocebollas complementair zijn aan het huidige one-stop-shopaanbod van Solina en onze positionering op het gebied van ingrediëntenoplossingen zullen versterken. De alliantie zal ons ook de kans geven om nieuwe oplossingen voor te stellen aan onze klanten. We zijn verheugd deel uit te maken van het nieuwe groeihoofdstuk van Eurocebollas en zullen ernaar streven ideeën uit te wisselen over R&D en gemeenschappelijke zakelijke kansen."

Bron: financialfood.es / eurocebollas.com

Publicatiedatum: