Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Fruitstal: Van onbemande kast tot bloeiende winkel

Tholen - Winkeliers vertrokken een voor een uit het Thoolse dorpje Scherpenisse, maar Aad en Eline Snoei dachten dat er best eens behoefte zou kunnen zijn aan verse AGF. Drie jaar geleden zetten ze daarom De Fruitstal neer. Een onbemande kast met een beperkt aantal AGF-producten. Het bleek een groot succes en inmiddels is de onbemande kast omgebouwd tot winkel die drie dagen per week open is.

Aad en Eline Snoei

Aad, die een eigen timmerbedrijf heeft, timmerde drie jaar geleden een kast aan de voorkant van een opslagschuur. Daar begonnen ze met het verkopen van een paar soorten groenten en fruit. Eline: "Alleen, toen kwam corona en explodeerde de vraag. Als ik net de kast had aangevuld en weer thuis was, werd ik alweer gebeld omdat de kast leeg was. We hebben toen vrij snel besloten om uit te gaan breiden, maar omdat de schuur geen winkelbestemming had moest deze onbemand zijn. Het was gebaseerd op goed vertrouwen, maar omdat we zo snel groter werden ging dat niet altijd goed. We hadden ook meer ruimte nodig en wilden ook beter de inkoop en omzet kunnen bijhouden."

Kleurrijk AGF komt mooi uit tegen de zwarte achtergrond van de stellingen

Het duurde even voordat ze de gemeente konden overtuigen van het belang van een bemande winkel. Inmiddels is er toestemming voor vijf jaar en is de kast omgebouwd tot winkel.

De schuur krijgt vijf jaar lang een winkelbestemming

Ze bieden een breed assortiment aan AGF en stimuleren de verkoop van producten van het eiland Tholen waar ze rechtstreeks appelen, peren, uien, aardappelen, aardbeien, komkommers en meer bij telers halen. De overige producten koopt Aad in Barendrecht en Breda waar hij een bekende verschijning is. AGF zit bij Snoei in het bloed.

Aads opa en vader Nico waren markthandelaren in AGF. Aad is een van de 13 kinderen die tot op de dag van vandaag nog enthousiast op de markt staat. "Het is zijn hobby. Aad heeft al jaren een eigen kraam op zaterdag in Rotterdam", vertelt Eline. "Markthandel en handel voor een winkel is heel anders", vult Aad aan. "Markt is massa en daar neem ik een beperkt assortiment hardlopers mee. De winkel is gedetailleerd en moet je het assortiment en de prijs goed afstemmen op wat klanten willen hebben en betalen. Perssinaasappelen zijn heel duur dit jaar en die prijsstijging kun je bijvoorbeeld niet één op één doorrekenen. Dus dan pakken we minder marge, want ik heb liever dat de gang er goed in blijft zitten."

De Fruitstal is drie dagen open waarbij de dinsdagen en zaterdag de drukste dagen zijn. Op donderdag zit de loop er gestaag in, vertelt Eline. Voor de toekomst zijn er plannen om eventueel uit te breiden naar een weekmarkt op Tholen.

Alles moet weg....deze kast met aanbiedingen loopt goed, vertelt Eline

Voor meer informatie:
De Fruitstal
Platteweg 9
4694 BA Scherpenisse
Instagram De Fruitstal