Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lode Ceyssens, Boerenbond:

"Er is geen enkele boer die stelt: 'Ik doe niet mee'"

De Nazomerontmoeting, het jaarlijkse evenement van Boerenbond en Landelijke Gilden, is een ontmoetingsplaats voor diegene die bij de Vlaamse land- en tuinbouw betrokken is. Lode Ceyssens, voorzitter van Boerenbond en Landelijke Gilden, ging in op een aantal thema's. "Onze land- en tuinbouwsector staat meer dan ooit in de aandacht, jammer genoeg vooral door de almaar groeiende rechtsonzekerheid omwille van het stikstofdossier.” Boerenbond schrijft dat het positief is dat 2023 eindelijk een normaal boerenjaar is geworden met 'mooie teeltopbrengsten'.

Verder zegt Lode: "We maken als Boerenbond deel uit van een bredere maatschappelijke context en willen rekening houden met de noden van zowel onze land- en tuinbouwers als van de bredere maatschappij. Want boeren doe je nu eenmaal niet op een eiland. Integendeel, Vlaamse boeren hebben, door de beperkte ruimte waarin ze werken, veel weg van stadslandbouwers."

"De land- en tuinbouwsector doet het dus al goed, maar we willen echt nog veel meer stappen vooruitzetten", legt voorzitter Lode Ceyssens de link met het beleid en de politiek. Het is een warme nazomer. De temperatuur in de wetstraat is de laatste weken ook behoorlijk gestegen.

Jo Bruins, Vlaams minister van onder meer Landbouw, benadrukt tenslotte het volgende over de land- en tuinbouw: "Bij mijn vele bezoeken op land- en tuinbouwbedrijven in Vlaanderen merkte ik dat elke boer er wil voor gaan. Er is geen enkele boer die stelt: “Ik doe niet mee.” Maar er is onder meer een stortvloed aan regels. Boeren zijn managers, boekhouders, vaders en moeders, én boeren.”

Het hele verslag van Boerenbond over de nazomerontmoeting is hier te lezen.

Publicatiedatum: