Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Dreu Onions doet veel meer dan uien

"We willen niet op één paard wedden"

Tholen - Wie op de A58 in Zeeland rijdt komt regelmatig vrachtwagens van De Dreu Onions tegen, maar navraag bij Martin de Dreu leert dat de auto's maar zelden gevuld zijn met uien. "We hebben de afgelopen jaren het containertransport behoorlijk uitgebreid. Mijn broer Tony en ik hebben allebei ons vrachtwagenrijbewijs en we vinden het mooi werk. We zitten hier nabij de haven in Vlissingen, dus rijden veel bananen naar Barendrecht, laden friet in België en doen zo steeds meer containerwerk."

In 2016 verkaste De Dreu Onions naar een nieuwe loods van 80 bij 40 meter om plaats te maken voor de aangekondigde marinierskazerne bij Vlissingen. De kazerne kwam er overigens niet, maar De Dreu gebruikt de loods vooral voor de eigen vrachtwagens en als caravanstalling. "In 2014 zijn we zelf al gestopt met het sorteren van uien. We bedienen nog wat vaste klanten. Zo leveren we nu wat uien aan wat klanten in Engeland en West-Afrika, maar die kopen we allemaal bij collega-pakstations. Verder hebben we nog wat klantjes in Italië en Parijs, maar die komen pas weer aan de markt als hun eigen uien op zijn", vertelt Martin.

"Het seizoen ging van start met erg hoge uienprijzen. Nog altijd zijn de uien duur, maar de prijzen staan toch wel wat meer onder druk. Ook zijn er kwalitatief her en der wat problemen. Ik weet niet waar het naartoe gaat, maar hoop niet dat de uien zo duur worden als vorig jaar", aldus Martin. Aan actieve acquisitie voor de uien waagt De Dreu zich niet. "We zoeken niet actief naar meer afzet. Degene die interesse heeft in uien, kan zich melden en mag eerst betalen."

Drukker heeft het bedrijf het met de transport-activiteiten, al is het volgens Martin nog niet zo druk als vorig jaar. "Maar veel klanten weten ons te vinden voor het containertransport. We zitten hier dan ook op een ideale locatie, pal bij de haven in Vlissingen. We rijden met drie auto's en daar willen we het ook bij houden, zo kunnen we het er mooi naast blijven doen. We zetten met ons bedrijf breed in en willen niet op één paard wedden. De combinatie van transport, caravanstalling, uienexport en ons akkerbouwbedrijf bevalt ons prima."

Voor meer informatie:
De Dreu Onions
Landbouwweg 1
4389 VL Ritthem, (Vlissingen)
Mob: +31(0) 653738791
dedreu@zeelandnet.nl
www.dedreu-onions.com