Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnse regering noemt namen van ambtenaren betrokken bij uiensmokkel

De Filipijnse minister van Justitie Jesus Crispin Remulla heeft drie functionarissen van het Ministerie van Landbouw aangewezen die naar verluidt betrokken waren bij het hamsteren van uien en het maken van winst in december vorig jaar. Tijdens een persconferentie zei Remulla dat het ministerie van Justitie aanklachten wegens corruptie zal indienen tegen Kristine Evangelista, assistent-secretaris van het ministerie van Landbouw, en de waarnemend directeuren van het Bureau of Plant Industry, Junibert de Sagun en Glenn Panganiban.

Ook zullen er administratieve procedures worden gestart tegen deze drie functionarissen wegens ineffici├źntie en onbekwaamheid. De Nationale Recherche diende vorige maand strafrechtelijke aanklachten in tegen zes personen, waaronder de drie functionarissen van het ministerie van Landbouw en de Bonena Multipurpose Cooperative, wegens het hamsteren en het maken van winst. De nieuwe zaken omvatten vervalsing van priv├ędocumenten en het gebruik van vervalste documenten.

Bron: philstar.com

Publicatiedatum: