Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kotra voorziet eerste trailers van zonnepanelen op dak

Nu de gebouwen bijna allemaal voorzien zijn van zonnepanelen gaat Kotra een stapje verder en wordt het zonnepark uitgebreid op de daken van de opleggers.

"In eerste instantie worden er 10 opleggers voorzien van zonnepanelen met de SolorOnTop technologie van IM Efficiency. Deze technologie is in de reeks van maatregelen, om ook ons rijdende materieel te verduurzamen, een eerste stap. Op dit moment is het nog niet mogelijk om met een groot deel van ons wagenpark over te stappen naar elektrisch of andere alternatieven. Maar wij vinden het wel belangrijk om waar mogelijk de CO2-uitstoot te verminderen. Met de implementatie van de SolarOnTop streven wij naar een besparing van zo’n 2.000 liter brandstof en in totaal zo’n 7 ton CO2 per vrachtwagen", aldus de transporteur.De flexibele zonnepanelen bovenop de oplegger wekken elektriciteit op, een technologie die duurzaam, licht van gewicht en ultradun is. Een intelligent energiebeheersysteem beslist wat er met de zonne-energie moet gebeuren om het grootste effect te hebben: de energie kan worden opgeslagen in de lithiumbatterij van de SolarOnTop voor later gebruik, of wordt rechtstreeks aan de vrachtwagen en oplegger geleverd om het dieselverbruik te verminderen. Hiermee zet Kotra een volgende stap in het vergroenen van ons transport en dat zal zeker niet de laatste zijn.

Tevens heeft deze toepassing nog een ander voordeel want door het constante laden van de accu’s van de auto en oplegger wordt de levensduur aanzienlijk verlengd wat weer een mindere belasting van het milieu als gevolg heeft en een kostenbesparing oplevert. Ook voor het comfort van onze chauffeurs is dit een verbetering want de standairco van de auto valt niet meer uit omdat de accu’s niet meer leegraken. Deze laden namelijk overdag op wanneer de chauffeurs hun rusttijd nemen omdat zij ’s nachts rijden.

Voor meer informatie:
Leo van Dillen
Kotra Logistics
Tel: +31 (0)113 743011
Mob: +31(0)6 11327812
[email protected]
www.kotra.nl

Publicatiedatum: