Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goed uienseizoen in Spaanse Ciudad Real

Met een areaal van 9.400 hectare en een aandeel van 48% is de regio Castilla-La Mancha de grootste uienstreek van Spanje. Uitblinkers zijn de provincies Ciudad Real (3.884 ha) en Albacete (3.875 ha). Samen vertegenwoordigen ze 35% van het totale uienareaal in Spanje.

Luis Rubio, directeur van Procecam, de vereniging van uientelers van Castilla-La Mancha, meldt dat de opbrengst dit jaar op 600.000 ton verkoopbaar product uitkomt. Dat is 50% van de nationale productiecapaciteit. De kwaliteit is volgens de directeur uitstekend wegens het gunstige weer van de afgelopen maanden. Toch valt de maatvoering wat tegen – en ligt het gemiddelde rendement dus iets lager dan normaal – door de hitte in de zomer. "Maar door de goede kwaliteit voorzien we geen problemen in de bewaring."

Nieuw dit jaar is het label van beschermde geografische aanduiding: Cebolla de la Mancha. Het kwaliteitszegel wordt tijdens de International Onion Meeting, georganiseerd door Procecam, op 6 en 7 november in Albacete voorgesteld.

In de regio zijn er al 34 kwaliteitslabels aanwezig en de BGA-ui wordt momenteel geteeld op 280 hectare.

Bron: lanzadigital.com

Publicatiedatum: