Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Veel fusarium aangetroffen in Hotbox"

Dit jaar wordt bij de Groot en Slot weer veelvuldig gebruik gemaakt van de hotbox service, zo meldt het bedrijf. Dit door zowel individuele telers als dealers die bij hun telers een monsters verzamelen en deze ook mee beoordelen. "Dit jaar treffen wij vooral veel fusarium aan in de hotbox monsters, maar ook bacterie wordt regelmatig aangetroffen." De Groot en Slot heeft een nieuwe grote hotbox in gebruik genomen waarin nog ruimte beschikbaar is.

"Het monster leggen wij voor een periode van 3 weken in de hotbox. De hotbox is een ruimte met een constante temperatuur van 28°C en een RV tussen de 90-95%. Bij deze omstandigheden ontwikkelen schimmels en bacteriën veel sneller. Na 3 weken beoordelen wij het monster en volgt een terugkoppeling naar u over de kwaliteit van de uien. Dit is een prima check om te zien of uw partij uien geschikt is voor langere bewaring."

Bron: De Groot en Slot

Publicatiedatum: