Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India versnelt afzet van gesubsidieerde uien

Naar aanleiding van een stijging van 57 procent in de gemiddelde verkoopprijs van uien in heel India tot Rs 47 (€0,57) per kilo, heeft de Indiase overheid besloten de verkoop van bewaaruien te verhogen tegen een gesubsidieerde prijs van Rs 25 (€0,23) per kilo in de retail.

Volgens indiatoday.in steeg de gemiddelde verkoopprijs van uien in heel India van Rs 30 (€0,34) per kilo in dezelfde periode vorig jaar. In de hoofdstad van het land bereikte de retailprijs van uien op dezelfde datum Rs 40 (€0,46) per kilo, vergeleken met Rs 30 (€0,34) per kilo in het voorgaande jaar.

Secretaris van Consumentenzaken, Rohit Kumar Singh, heeft verklaard dat bewaaruien sinds half augustus op de markt zijn gebracht en de overheid hun afzet intensiveert om verdere prijsstijgingen tegen te gaan en verlichting te bieden aan consumenten.

Prijs van uien stijgt 60% in twee weken op de APMC van Lasalgaon
De gemiddelde groothandelsprijs van uien is in de afgelopen twee weken met bijna 60 procent gestegen op de APMC van Lasalgaon. In de afgelopen week is er een stijging van 18 procent geweest. Op woensdag bereikte de maximumprijs voor de beste kwaliteit ui Rs 50 (€0,57) per kilo in Delhi, evenals op sommige markten in Maharashtra. De prijzen van uien zullen naar verwachting stijgen tot december, wanneer de nieuwe kharif-oogst de markten zal bereiken na bijna twee maanden vertraging. Het afnemende aantal uien dat op de markt komt, is de belangrijkste reden achter de prijsstijging.

Bron: deccanherald.com

Publicatiedatum: