Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Krap aanbod grote maten Peruaanse zoete uien

Het aanbod van zoete uien in de Verenigde Staten komt ondertussen weer overwegend uit Peru. De aanvoer lijkt stabiel. "Het seizoen in de staat New Mexico had wat vertraging opgelopen, maar de overgang kwam precies op het juiste moment", zegt Jeff Brechler van Little Bear Produce. Tot en met begin februari zullen er zoete uien uit Peru blijven komen.

Over het geheel genomen lijkt de Peruaanse oogst op die van vorig jaar. "Ik weet dat veel mensen in Peru dit jaar met de maatvoering worstelen, maar wij hebben daar niet echt last van gehad zoals anderen", zegt Brechler.

De vraag is op zijn best redelijk te noemen. "De programma’s met de retail zijn stabiel, maar de groothandelsmarkten tonen een beetje een wisselvallig gedrag", zegt Brechler. "Als reden kunnen we wat prijsverschillen aanhalen, maar ook inconsistente bewegingen als gevolg van het probleem met de maatvoering. Er zijn vooral uien op de markt die wat kleiner zijn dan normaal en die verkopen niet zo snel. Kopers zijn een beetje wantrouwig, dus je moet ze geruststellen dat je de juiste maten hebt."

De vraag versterken
Hij voegt eraan toe dat de vraag waarschijnlijk zal toenemen in deze tijd van het jaar. Er is niet alleen Thanksgiving, er zijn ook de andere feestdagen later op het jaar. En dat gaat door tot en met februari, met de Super Bowl. "De vraag in de VS zou dus moeten beginnen te stijgen", zegt hij.

Hij hoopt ook dat de prijzen zullen stijgen en zegt dat telers een premie zouden moeten kunnen krijgen voor de grotere maten, gezien de vele kleine uien op de markt. De prijzen verschillen niet veel van die van vorig jaar. "Mijn veronderstelling is dat de prijs van de extra grote maten in december of januari zal stijgen omdat ze steeds minder beschikbaar zullen zijn", zegt Brechler.

Voor meer informatie:
Jeff Brechler
Little Bear Produce
Tel: +1 956 380 0353 (VS)
jbrechler@littlebearproduce.com
www.littlebearproduce.com

Publicatiedatum: