Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mede-Zeeuwen opgelet! Vlaketunnel afgesloten van 31 oktober - 6 november

Rijkswaterstaat voert vanaf deze week onderhoudswerkzaamheden uit aan de Vlaketunnel. De technische installaties van de Vlaketunnel bereiken het einde van hun levensduur. Vanaf dinsdag 31 oktober 21.00 tot maandag 6 november 05.00 uur is de snelweg A58 tussen Yerseke en Kapelle in beide richtingen afgesloten. Dit leidt tot ernstige verkeershinder. Het verkeer wordt omgeleid. De extra reistijd kan afhankelijk van de gekozen (omleidings-)route oplopen tot meer dan een uur.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers te kijken of hun reis noodzakelijk is of dat een alternatief mogelijk is, bijvoorbeeld thuiswerken. Plan de route voor vertrek en houd rekening met flinke hinder, zeker in de ochtend- en avondspits. De planning is onder voorbehoud. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Omleidingsroutes A58
Omdat de A58 in Zeeland een belangrijke verkeersader is, is de impact van de afsluiting van de beide tunnelbuizen groot. Het verkeer wordt daarom omgeleid. Tijdens de afsluiting van de Vlaketunnel gelden de volgende omleidingsroutes:

  • Verkeer vanuit Rotterdam richting Middelburg en vanuit Middelburg richting Rotterdam wordt omgeleid via de autoweg N57. De extra reistijd door het omrijden is ongeveer een kwartier.
  • Verkeer vanaf de snelweg A59 ’s-Hertogenbosch richting Middelburg en vanuit Middelburg richting de A59 wordt omgeleid via Zierikzee en Burgh-Haamstede. De extra reistijd door het omrijden is ongeveer een half uur.
  • Verkeer vanuit Breda/Bergen op Zoom richting Middelburg en vanuit Middelburg richting Bergen op Zoom/Breda wordt omgeleid via knooppunt Hellegatsplein, Zierikzee en Burgh-Haamstede. De extra reistijd door het omrijden is ongeveer 55 minuten.
  • Verkeer vanuit Antwerpen richting Middelburg en vanuit Middelburg richting Antwerpen wordt omgeleid via de Westerscheldetunnel (tolweg). De extra reistijd door het omrijden is ongeveer een half uur.
  • Verkeer op de A58 tussen Goes en Bergen op Zoom wordt omgeleid via de parallelweg van de A58 (N289) over de Vlakebrug. De extra reistijd door files kan hier oplopen tot meer dan een uur.

Bron: Rijkswaterstaat

Publicatiedatum: