Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beperking van de uienexport door India beïnvloedt handel in Bangladesh

Afgelopen weekend heeft India een minimumprijs van $800 per ton voor uien opgelegd, wat veel hoger is dan de prijzen waartegen importeurs inkochten. De exportprijs blijft geldig tot 31 december van dit jaar, aldus een kennisgeving van de Directorate General of Foreign Trade van India. De maatregel is bedoeld om de export te ontmoedigen en de prijs op de Indiase markt onder controle te houden.

Importeurs boden $150-$205 per ton Indiase uien aan voordat de minimumprijs voor export werd ingesteld, aldus Dipankar Ghosh, Organiserend Secretaris van de Clearing and Forwarding Agents Association in Bhomra, een landhaven in het zuidwesten grenzend aan India. De importprijs zal met meer dan vier keer toenemen, en de prijs aan de haven zal meer dan Tk 100 per kilogram bedragen, zei hij.

De beperking van de export door de Indiase autoriteiten komt tweeënhalve maand nadat ze 40 procent heffing hadden opgelegd op de export van uien om de stijgende prijzen op de binnenlandse markt in toom te houden. Het is waarschijnlijk dat deze actie zal resulteren in hogere uienprijzen in Bangladesh, aangezien het land een deel van zijn uienimport, voornamelijk uit India, gebruikt om aan de vraag te voldoen.

[ Tk 100 = €0,86 ]

Bron: thedailystar.net

Publicatiedatum: