Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minimumprijs van $800 per ton ingesteld voor Indiase uienexport

Afgelopen weekend heeft de Indiase regering een minimumprijs van $800 per ton ingesteld voor de export van uien tot 31 december van dit jaar, in de hoop de beschikbaarheid van deze groente op de binnenlandse markt te vergroten en de prijzen onder controle te houden. Deze beslissing is van kracht vanaf 29 oktober.

Daarnaast heeft de regering aangekondigd dat er nog eens 200.000 ton uien voor de bewaring wordt aangekocht, bovenop de reeds verworven 500.000 ton. De minimumprijs geldt voor alle uiensoorten, behalve Bangalore Rose en Krishnapuram uien, en voor bewerkte uien (gesneden of in poedervorm).

Een officiële verklaring zegt dat deze stap zal bijdragen aan het handhaven van voldoende beschikbaarheid van uien voor binnenlandse consumenten tegen betaalbare prijzen, aangezien de hoeveelheid opgeslagen rabi-uien uit 2023 afneemt. De minimumprijs van $800 per ton komt overeen met ongeveer Rs 67 (€ 0,67) per kilogram.

Staking
De groothandelsmarkt van APMC in Vashi bleef de hele dag op vrijdag gesloten vanwege een staking van Mathadi-werkers (hoofdbeladers) ter ondersteuning van de aanhoudende Maratha-reserverings-protesten*. Vanwege deze beslissing maakten detailhandelaren goede winst met de overgebleven voorraad van de vorige dag.

Mathadi-leider Narendra Patil: "We ondersteunen de Maratha-protesten voor reservering van harte, omdat dit probleem al jaren bij de regering aanhangig is. Dit was slechts een symbolische staking, en soortgelijke acties zullen volgen als de regering dit ernstige probleem niet snel aanpakt."

Volgens Timesofindia.indiatimes.com werden de losoperaties op de markt voor uien, aardappelen, voedselgranen, kruiden en gedroogd fruit volledig stopgezet. Hierdoor werden bijna 2.500 vrachtwagens getroffen, wat leidde tot verliezen van meer dan 100.000 euro in de transportsector.

Bron: rediff.com

* De Maratha-protesten in India hebben te maken met de eis voor reserveringen in overheidsbanen en onderwijs voor de Maratha-bevolking, die een belangrijke gemeenschap vormt in de staat Maharashtra. De Maratha's zijn historisch gezien een dominante kaste in Maharashtra, maar ze worden momenteel niet als een 'sociaal achtergestelde' kaste beschouwd en komen daarom niet in aanmerking voor quota (reserveringen) in overheidsbanen en onderwijs, zoals sommige andere kasten in India.

Publicatiedatum: