Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiase handelaren importeren Afghaanse uien vanwege stijgende binnenlandse prijzen

Na een stijging van de uienprijzen op de binnenlandse markt in India zijn handelaren begonnen met het importeren van uien uit Afghanistan. Op de markt constateren consumenten dat een kilogram uien verkrijgbaar is tegen prijzen variërend van Rs 55 tot Rs 60 (wat overeenkomt met €0,55 tot €0,60).

Satish Dhyani, de manager bij de Integrated Check Post (ICP) in Attari, zei dat er dagelijks gemiddeld drie vrachtwagens met meer dan 65 ton uien uit Afghanistan binnenkomen. Het ICP ontvangt ook leveringen van gedroogd fruit en vers fruit zoals druiven, granaatappels en appelen uit Afghanistan.

Geïmporteerde uien worden naar de markt voor verse landbouwproducten in Delhi gestuurd. Marktwaarnemers zeiden dat als de levering van uien van de binnenlandse markten niet snel wordt hervat, de import van uien uit Afghanistan in de komende dagen zal toenemen.

Bron: tribuneindia.com

Publicatiedatum: