Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
JASA viert demoweek met lancering modulair platform NXXT voor verticale verpakkingsmachines

"Met één druk op de knop van 200 gram ijsbergsla naar 600 gram spinazie"

Tholen - "We zijn de laatste jaren niet een beetje gegroeid, maar explosief", vertelt Eduard de Haan van JASA Packaging Solutions. Klanten en relaties krijgen dit met eigen ogen te zien tijdens de demoweek die in week 46 in Alkmaar wordt georganiseerd. Tijdens dit event zal tevens officieel feestelijk afscheid worden genomen van oprichter Piet Pannekeet, die in 1985 het bedrijf oprichtte onder de toenmalige naam Pannekeet Machine Techniek (PMT), dat later plaats maakte voor JASA, afgeleid van Piet's kinderen Jarno en Sandra.

'Rondje Jasa’ in de supermarkt
"In de eerste jaren was JASA vooral actief in de droge AGF-producten, denk aan aardappelen, wortelen en uien. Vanaf 2017 hebben we veel meer de slag gemaakt naar verwerkte producten, zoals gesneden groenten en fruit. Als je nu een rondje grootste supermarktketens van Nederland doet, dan zie je een enorm breed assortiment dat door onze machines en lijnen is verpakt, van verschillende soorten sla, tot wokgroenten, verse pizza's, maaltijdsalades, verspakketten, gesneden groenten en fruit, tapas, snacktomaten, de traditionele aardappelen, wortelen, uien en vlees(vervangers)."

"Ook zijn we in de afgelopen jaren sterk geïnternationaliseerd. Met eigen vestigingen in Amerika, Canada en Duitsland zijn we lokaal aanwezig op onze key-markten en we bereiden ons voor op een vestiging in het Midden-Oosten. Daarnaast hebben we een wereldwijd dealernetwerk. Duizenden JASA-machines en verpakkingslijnen worden gebruikt voor meer dan 25.000 verschillende soorten verpakkingen. Daarbij hebben we de laatste jaren ook nadrukkelijk onze intrede gedaan binnen de hightech tuinbouw en vertical farming", vertelt Eduard trots.

NXXT-platform
Met de lancering van het NXXT-platform gaat JASA een volgende fase in. "We lanceren een nieuw platform voor een nieuwe generatie verticale verpakkingsmachines", vertelt Eduard. "Het hele NXXT Generaton project is opgezet vanuit een modulaire gedachte. Een gedachte van bouwen met autonome modules. Maar vooral, bouwen waarbij niets onmogelijk is, altijd kijken naar wat wél kan. Dat is ook waar de naam NXXT uit voort is gekomen. We kijken vooruit en denken aan hoe we het de klant, voor nu en voor de toekomst, zo makkelijk mogelijk kunnen maken."

"We werkten voorheen met negen verschillende modellen en dat ook vaak nog eens klantspecifiek. Dat hebben we in NXXT teruggebracht tot twee modellen in één modulair platform. Met NXXT hebben we 52 modules en opties chronologisch en in de juiste procesvolgorde neergezet. Van het afwikkelen van de rol tot het maken van een zakje en van perforeren tot het mee-sealen van een zip-sluiting. We gingen op zoek naar logische posities voor alle autonome modules en vooral ook goed bereikbaar voor de operator. De gedachte was: alles wat de operator zou moeten kunnen instellen, wilden we automatisch instelbaar maken. Kortom, met één druk op de knop van 200 gram ijsbergsla naar 600 gram spinazie."

Eigen pitstop
"In de Formule 1 staan 19 mensen klaar in de pitstop voor een snelle bandenwissel. Met NXXT hebben we onze eigen pitstop. Niet met 18 personen, maar met één operator die een folie-wissel kan uitvoeren. Tijdrovende, handmatige instellingen behoren hiermee ook bij JASA tot het verleden. NXXT stelt alles op de millimeter nauwkeurig in zoals kantlijnsturing of labels en THT-codes op de juiste plek. Maar ook de spotmark sensoren bewegen zich automatisch naar de juiste positie op de folie. Met deze NXXT one-person-pitstop zijn we bij een foliewissel teruggegaan naar 4-5 minuten. Dat kan honderden extra verpakkingen per uur opleveren", vertelt Eduard enthousiast.

Volgens de JASA-directeur onderscheidt NXXT zich met een zestal belangrijke Unique Selling Points, namelijk: reinigbaarheid, flexibele en snelle omstellingen, verbeterde (operator)veiligheid, betrouwbaarheid, snellere verwerkingssnelheid en onderhouds- en servicegemak. "Het grote voordeel voor de klant is dat alles wordt gestandaardiseerd. Het is in onze ogen de ultieme ontzorging voor de operator en voor onze klant. Het hele platform wordt voorzien van sensoren, waarmee het hele proces wordt gemonitord en onder meer gezorgd wordt voor preventief onderhoud. Volgend jaar lanceren we geïntegreerd in NXXT aanvullend een realtime sealdetectie."

Verpakkingslijn van 38 meter
"Het draait allemaal om innoveren, innoveren en innoveren. Dat zit in ons DNA en hebben we altijd gedaan. Krijgen we de reactie: ‘Dat kan helemaal niet’, dan gaan we er nóg beter over nadenken. NXXT als onderdeel van een gehele verpakkingslijn, is voor ons de kers op de taart. Tijdens de demoweek, waarbij ons team paraat staat voor individuele afspraken, hebben we onder meer een verpakkingslijn voor bladgroenten van 38 meter opgesteld, inclusief end-of-line case packing. Ik zou zeggen, laat je verrassen", besluit Eduard.

Wil je het event bezoeken, meld je dan aan bij Denise Baths [email protected]

Voor meer informatie:
Jasa Packaging Solutions
Hazenkoog 14-16
1822 BS Alkmaar
Tel: +31 (0)72 561 27 00
[email protected]
www.jasa.nl