Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Filipijnen

Prijzen van ui en knoflook stabiel, verwachte stabilisatie in aardappelprijzen tegen Q4

Het Filipijnse ministerie van Landbouw heeft de prijzen van uien en knoflook op lokale markten gevolgd. Met verwijzing naar de gegevens van het ministerie zei secretaris Cheloy Garafil dat de gemiddelde prijzen van lokale uien in september en oktober van dit jaar variëren van PHP140 tot 142 (€2,38-2,41); PHP125 tot 130 (€2,12-2,20) voor lokale witte uien en PHP120 tot 125 (€2,03-2,12) voor geïmporteerde witte uien.

Garafil zei dat geïmporteerde knoflook wordt verkocht voor PHP125 tot 140 (€2,12-2,37), terwijl de prijs van lokale knoflook op PHP500 (€8,47) ligt. Op basis van de dagelijkse prijsmonitoring van de Agribusiness en Marketing Assistance Service van het ministerie van Landbouw blijven de prijzen van uien en knoflook stabiel op markten in Commonwealth, Guadalupe, Las Piñas, Marikina, Mega Q-mart, Muñoz, Pasay, Pasig, Quinta, San Andres, Muntinlupa en Pritil.

Arnel de Mesa, eveneens een ambtenaar, zei dat het ministerie regelmatig de prijzen van basisgoederen volgt en zich toewijdt aan het bieden van onmiddellijke oplossingen voor de bewegingen in de marktwaardeketen.

Bron: pna.gov.ph

Publicatiedatum: