Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Faillissement Nederlandse tak Celtic Koeling uitgesproken, gesprekken over doorstart lopen

Tholen - Op 1 november heeft de rechtbank 's-Gravenhage de firma Celtic Koeling, in staat van faillissement verklaard. Als curator is aangesteld M.W. Schüller. Het koeltechnisch bedrijf uit Nieuw-Vennep werd opgericht in 1997 en is actief in het ontwerpen en installeren van maatwerk koel- en vriesinstallaties, airconditioningsystemen en turnkey-oplossingen voor onder meer de koeling van groenten, fruit en bloemen.

In een reactie geeft directeur Joost van Klink als oorzaak aan dat het bedrijf 80% van de omzet uit de export haalt. "Die export is, net als voor veel andere bedrijven, tijdens de Corona-periode weggevallen en na de Corona niet snel genoeg weer op niveau gekomen om de opgebouwde belastingschulden te betalen."

Joost geeft aan voor de activiteiten in Nederland met diverse partijen in gesprek te zijn voor een doorstart. Hij benadrukt dat een faillissement van de internationale tak, Celtic International, niet aan de orde is. Bij Celtic Koeling werken circa 25 mensen, bij Celtic Internationaal met haar drie buitenlandse dochterondernemingen in Kenia, Ghana en Ethiopia werken in totaal circa 40 mensen. "Hier zijn wij in de laatste fase van een verkoop aan een buitenlandse partij, waarschijnlijk wordt dat deze week nog afgerond."