Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Daling vrachttarieven vanuit India zet door

De containervrachttarieven in de vaargebieden vanuit India vertoonden in oktober geen tekenen van merkbaar herstel voor vervoerders. Op de westwaartse India-Europese trade zijn de gemiddelde contracttarieven op korte termijn van West-India [Jawaharlal Nehru Port (JNPT)/Nhava Sheva of Mundra Port naar Felixstowe/London Gateway (VK) of Rotterdam (Nederland) gedaald tot €565 per 20-voet container en €636 per 40-voet container, van €612 per 20-voet container en €660 per 40-voet container eind september.

Voor West-India-Genua (de westelijke Middellandse Zee) zijn de contracttarieven in oktober gedaald van €754 naar €518/TEU en van €565/FEU naar €707, volgens de CN-analyse.

De oostwaartse vrachttarieven (import in India) voor deze havenparen zijn echter maand-op-maand stabiel gebleven - schommelend op €565/TEU en €612/FEU voor boekingen van Felixstowe/Rotterdam naar West-India en €330/TEU en €471/FEU voor zendingen van de West-Middellandse Zee (Genua) naar Nhava Sheva/Mundra.

De prijzen voor kortetermijncontracten op de Indiaas-Amerikaanse routes zijn aanzienlijk gedaald ten opzichte van de niveaus van eind september, wat wijst op de aanhoudende druk van de vraag op grote vervoerders. De gemiddelde tarieven in oktober voor zendingen van West-India (Nhava Sheva/Mundra) naar de Amerikaanse oostkust (New York) zijn gedaald van €1602 naar €1414/TEU en van €1980/FEU naar €1602/FEU. Voor Indiase containerladingen naar de westkust van de VS (Los Angeles) zijn de tarieven gedaald van €1508/TEU en €1744/FEU, van €1508/TEU en €1602/FEU in september.

Voor de handel tussen West-India en de Amerikaanse Golfkust (Houston) is er een daling van 8% in de tarieven, maand na maand, tot €1602/TEU en €2215/FEU, volgens de CN-analyse.

De tarieven voor kortetermijncontracten op de routes tussen de VS en India (retourgedeelte) bleven op het gemiddelde van september, namelijk €448/TEU en €518/FEU van de Amerikaanse oostkust naar West-India, en €943/TEU en €1084/FEU voor boekingen van de Amerikaanse westkust naar West-India.

Voor meer informatie:
Jenny Daniel
Container News
j.daniel@container-news.com
container-news.com

Publicatiedatum: