Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boeren en tuinders die willen afbouwen of stoppen, kiezen vaker voor VVD, BVNL en NSC

BBB staat bovenaan met 65% van de stemmen in een tweede verkiezingspeiling onder boeren en tuinders. De overige partijen blijven dicht bij elkaar. In de eerste peiling kwam SGP nog als tweede partij uit de bus. In deze eerste peiling is dat de VVD met 7%, gevolgd door SGP met 6% en CDA met 5%. NSC scoort 4% en BVNL kan rekenen op 3% van de stemmen. De verkiezingspeiling is uitgevoerd door AgriDirect tussen 25 oktober en 29 oktober.

Binnen de groep kiezers zijn agrariërs met een gemiddelde bedrijfsomvang bovenmatig vertegenwoordigd. Binnen de VVD- en SGP-kiezers zijn vooral de grotere bedrijven bovenmatig vertegenwoordigd. Wat betreft de kiezers van NSC geven met name de boeren en tuinders met een kleinere bedrijfsomvang de voorkeur.

De BBB kan met name rekenen op stemmen van agrariërs die het bedrijf willen uitbreiden ofwel laten opvolgen. Naar verhouding stemmen de stoppers/afbouwers vaker VVD (12%), BVNL (12%) en NSC (9%).

Van de boeren en tuinders die een opvolger hebben, stemt 70% BBB. De agrariërs die (nog) geen opvolger hebben kiezen naar verhouding vaker voor VVD en NSC.

Deze verkiezingspeiling is uitgevoerd tussen 25 oktober en 29 oktober en heeft reacties ontvangen van 1.065 agrariërs. De peiling is verspreid via e-mail naar meer dan 15.000 agrariërs. Deze peiling wordt driemaal gehouden in de aanloop naar de verkiezingen om politieke verschuivingen te volgen.

Bron: AgriDirect

Publicatiedatum: