Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Senegalese rode uien klaar voor export

Op dit moment zijn er Senegalese rode uien beschikbaar voor de export. Mokhtar El Mahdaoui, een Marokkaans-Senegalese teler, geeft ons een update: "Het Senegalese uienseizoen is goed begonnen, ondanks een vertraging van 15 dagen als gevolg van een aanhoudende regenachtige periode. We zien een toename van het uienareaal in het hele land, vergeleken met het vorige seizoen, vanwege de hogere prijzen sinds juni en de aantrekkelijkheid van dit gewas voor telers."

"Rode uienvariëteiten domineren de teelt," voegt El Mahdaoui toe. "Desalniettemin is er een toename van de gebieden die zijn beplant met gele uienvariëteiten die bedoeld zijn voor export."

Senegalese exportuien voldoen aan de sterke vraag. "Producenten in Noord-Senegal exporteren naar Mauritanië en Mali, en die in het centrale gebied hebben vorig seizoen 20.000 ton uien naar Spanje geëxporteerd," voegt El Mahdaoui toe, onder verwijzing naar producentenbronnen.

Senegal is sterk afhankelijk van import uit Nederland en Marokko voor zijn lokale markt. "Sinds Marokko in februari 2023 de export van o.a. uien naar West-Afrika heeft verboden, heeft dit gevolgen gehad voor de lokale markt in Senegal, wat heeft geleid tot prijsstijgingen en telers heeft aangemoedigd om hun areaal uit te breiden," besluit de teler.

Voor meer informatie:
Mehdaoui Elmokhtar
Consulting Agro-Industriel
Tel: +212 661-285356
[email protected]

Publicatiedatum: