Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sam Vasala van Sai World

"Tasmaanse uien willen Europees gat in maart vullen"

Sam Vasala reisde naar verschillende landen voor en na de Fruit Attraction in Madrid. Hij sprak er met zijn Europese klanten en op basis daarvan denkt hij dat er de komende maanden nog steeds een uientekort zal zijn.

"De Europese aanvoer bepaalt de wereldwijde vraag", zei Sam. "De Nederlanders waren laat met de aanplant en Spanje had enkele problemen. Ze verwachten niet dat de uien goed zullen bewaren en er zal een tekort aan grote maten zijn. Er zijn ook 25% minder rode uien geplant, omdat de vraag naar gele uien groter is. De Peruanen hebben grote maten, maar de druiventeelt is er lucratiever. Uien zullen er plaats ruimen voor druiven in de komende jaren."

Sam exporteert uien vanuit Tasmaniƫ in samenwerking met een teler onder het merk Perfecta. Hij verwacht een goede opbrengst omdat het weer behoorlijk droog is geweest.

"Als het weer droog blijft, moeten we tegen het einde van december/ begin januari kunnen oogsten. In maart de Europese markt bereiken, is een geweldige kans, want ik voorspel dat er dan een gat in het aanbod zal zijn en dus zullen de prijzen hoog zijn."

Sam verwacht dit seizoen ongeveer 20.000 ton uit Tasmaniƫ te exporteren, maar het hangt nog een beetje af van de packout. Het grootste deel van het gewas zal 60-90 mm zijn. Maat 70-80 gaat naar de Aziatische en Britse markt, maat 50-70 naar Europa.

"We kijken al uit naar een goed seizoen, zeker na het bezoek aan veel van onze Europese klanten."

Voor meer informatie:
Sam Vasala
Sai World Pty Ltd
Tel: +61 (07) 5641 2217 (Australiƫ)
Mob: +61470406579
sam@saiworld.com.au
www.saiworld.com.au

Publicatiedatum: