Tholen - Nederlandse beurzen gericht op de AGF-sector zijn een zeldzaamheid geworden, maar Gebrs van Aarle bracht daar dinsdag met de AGF-beurs Zuid-Nederland verandering in. Veel AGF-specialisten, marktklanten, collega-groothandelaren en andere geïnteresseerden maakten van de gelegenheid gebruik om de beurs aan de Noordkade in Veghel te bezoeken. Ze kwamen niet voor niets, want meer dan veertig leveranciers waren op de beurs present. Hierbij waren de Aardappelen, Groenten en Fruit in de volle breedte vertegenwoordigd. Zelfs Italiaanse en Spaanse leveranciers waren op de beurs present.


Marc Ehlert en Marjon van Aarle

Commercieel manager Marc Ehlert van Gebrs van Aarle toonde zich dan ook een tevreden man. "We gaan hier een terugkerend evenement van maken dat elke anderhalf jaar wordt gehouden. Naast onze traditionele ABS-klanten (ambulante handel, boerderijwinkels, speciaalzaken), bedienen we in toenemende mate de business-to-businessmarkt."


Inkoper Bert Sch├Âttelndreier toont de roze citroenen van Belsan

"Zo zijn we veel meer rechtstreeks gaan inkopen af tuin in zowel binnen- als buitenland. Hierdoor kunnen we de verse producten scherper inkopen en dit voordeel kunnen wij doorberekenen naar de klant. Die weg die we zijn ingeslagen zie je hier terugkomen op een beurs. We willen een relevante partner zijn voor zowel onze klanten, medewerkers als leveranciers."


Jeroen Smans van de Spaanse vollegrondsgroententeler Deilor

Innovaties waren er ook volop te zien. Zo presenteerde de Spaanse citrusteler Belsan de Pink Lemon, had Schulp haar nieuwe druivensap mee, presenteerde Sawari Fresh de nieuwe oogst Hollandse gember, toonde Jongerius Fruit de gele Sonnenglanz-appel en introduceerde Fairtrasa de Regenerative Organic Certified (ROC)-bananen die vanaf januari 2024 verkrijgbaar zijn bij Gebrs Van Aarle.


Leon van den Oord van Jac van den Oord Potatoes met de aardappelmeisjes Britt en Lynn

Naast de beursvloer met exposanten waren er ook interactieve stands. Zo was het mogelijk om de footprint te laten uitrekenen van maaltijden die je maakt of je (smaak)kennis te testen. Daarnaast werden er demonstraties en masterclasses gegeven over speciale producten en waren er trendpresentaties. Hierover de komende dagen meer!

Klik hier om de fotoreportage te bekijken

Voor meer informatie:
Gebrs van Aarle
info@agfbeurszuidnederland.nl
www.agfbeurszuidnederland.nl